Masca de protectie este obligatorie, de astazi, in Franta

arhiva

De astazi, purtatea mastii de protectie este obligatorie in toate spatiile publice inchise. Masura se refera la magazine, supermarketuri, banci, teatre, cinematografe, sali de sport si parcari acoperite.

Presedintele Emmanuel Macron a anuntat data de 1 august ca termen pentru aplicarea acestei decizii.

Masura a fost aplicata din aceasta saptamana, dupa aparitia unor noi focare de contaminare si dupa apelurile medicilor legate de relaxarea populatiei in fata pericolului.

Masca este obligatorie pentru personalul din restaurante și de la terase, iar clientii sunt obligati sa poarte masca in interior.

In continuare, trebuie respectate si celelalte reguli – spalarea freceventa a mainilor, geluri dezinfectante si masurile de distantare.

Si in Hong Kong masca devine obligatorie in toate locurile publice si in mijloacele de transport in comun, dupa ce regiunea a confirmat o crestere record a numarului de noi cazuri de COVID-19.

In plus, autoritatile din Hong Kong au decis sa inceapa o campanie de testare in masa. Vor fi testati soferii de taxi, personalul caminelor de batrani, angajatii industriei de catering si mai multi functionari publici.

Scolile raman inchise cel putin pana la sfarsitul lui august. Hong Kong a anuntat astazi 73 de noi cazuri, totalul ajungand la 1.959.

Ieri, autoritatile au confirmat 108 cazuri noi, un record zilnic de cresteri de la debutul pandemiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.