Cinema, Muzică şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 21 iulie

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, comedia dramatică şi romantică „L’homme fidèle / Un om fidel” de Louis Garrel, care interpretează şi rolul titular, pe Abel, despărţit în urmă cu 10 ani de Marianne (Laetitia Casta). Când se reîntâlnesc, Abel decide să o recucerească pe Marianne. Dar situaţia s-a schimbat: Marianne are un fiu, pe Joseph (Joseph Engel), iar mătuşa lui, tânăra Eve (Lily-Rose Melody Depp), este acum femeie în toată firea. Şi toţi au secrete de ascuns… Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00 în cadrul programului Seara Filmului de Fashion este proiectat filmul documentar „The First Monday in May / Prima luni din mai”, în regia lui Andrew Rossi, ce aruncă o privire în culisele a două dintre cele mai importante evenimente culturale din New York: crearea „China: Through The Looking Glass”, cea mai vizitată expoziţie de modă din istoria Institutului Modei de la Muzeul Metropolitan de Artă, şi Gala Met din 2015, o strângere de fonduri la care au participat foarte multe vedete. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Până pe 26 iulie, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare. Trei dintre ele sunt drame realizate de actorul şi regizorul canadian Xavier Dolan, deci din care nu lipseşte propaganda gay:

– „Matthias şi Maxime”, ce explorează, intens şi delicat, temele prieteniei şi identităţii personale;

– „Juste la fin du Monde / Doar sfârşitul Lumii”, film inspirat din piesa omonimă a lui Jean-Luc Lagrace, cu Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux;

– „Mommy / Mami”, cu Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément, ce spune povestea unei văduve, mama unui adolescent în vârstă de 15 ani care suferă de sindromul ADHD, al cărei efort disperat de a avea grijă de băiatul ei de una singură pare a primi un ajutor nesperat din partea unei misterioase fete mutată recent pe strada lor, Kyla.

˟ Se adaugă:

– comedia dramatică irlandeză „You’re Ugly Too / Şi mai eşti şi urât” de Mark Noonan în care, pe lângă Aidan Gillen şi Lauren Kinsella, care interpretează rolurile principale, joacă şi George Piştereanu;

– „Youth / Tinereţe”, dramedie realizată de Paolo Sorrentino ce spune povestea a doi bătrâni prieteni – un dirijor şi compozitor, interpretat de Michael Caine, şi un regizor jucat de Harvey Keitel – care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi, urmărind eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.

MUZICĂ

* EUROPAfest transmite live, de la ora 20:00, pe canalul său de YouTube, concertul „Classic at the Palace” susţinut de Cristian Vornicelu la vioară (Germania) şi Clementina Ciucu la pian (România) la Sala Auditorium din Muzeul Naţional de Artă al României – Palatul Regal.

* Celebrul Trio al Jazz-ului, format din Puiu Pascu, Virgil Popescu şi Titi Herescu, cântă, de la ora 21:00, la terasa Berăriei H.

* Până pe 24 iulie în Seria de concerte online Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore puteţi urmări pe cel intitulat RAGA BAIRAGI dat la clarinet de Pt. Gopal Das. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

* Până pe 31 iulie pe site-ul Budapest Festival Orchestra puteţi urmări concertul susţinut pe 1 iulie la Rocca Brancaleone în Cadrul Festivalului din Ravenna, sub bagheta dirijorului Iván Fischer, având ca solistă pe soprana Anna Prohaska, iar în program lucrările: „Siegfried – Ydill” de Richard Wagner, „Les Illuminations” de Benjamin Britten şi Simfonia nr. 104 în Re – “London”.

ALTE EVENIMENTE

* Muzica şi Comedia Salvează România este titlul spectacolului ce se ţine în două locuri diferite, astă-seară, iar artiştii care vor cânta în prima parte de la ora 20:00 până la ora 20:45 în Teatrul de vară din Herăstrău se vor muta de la ora 21:00 la Teatrul de Vară Mihai Eminescu din Parcul Naţional. Prima reprezentaţie va fi prezentată de actriţa Monica Davidescu, iar a doua de Jeni Nicolau. Participă: Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu, Romică Ţociu şi Cornel Palade, Marina Voica, Silvia Dumitrescu, Raoul, Annes, Ciro de Luca, Carmen Rădulescu, Cristina Isac şi Darius Alexandru.

* În cadrul seriei de întâlniri online cu actorii săi Actori.SB.Online – Daruri teatrale, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu difuzează deseară gratuit pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de Youtube ale instituţiei: de la ora 21:00, „Geamia lui Suleiman”, „Doi prieteni credincioşi” şi „Norocul şi mintea”, Basme populare macedonene de Valentin Deşliu, cu Ştefan Tunsoiu, iar de la ora 21:30, actriţa Secţiei Germane Emőke Boldizsár interpretează un monolog din „Împotriva Libertăţii” de Esteve Soler.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.