PMB: Livrarea agentului termic către bucureșteni nu este în pericol

Foto: Adriana Baciu

Primăria Capitalei îi asigură pe bucureşteni că dificultăţile financiare cu care se confruntă nu vor afecta livrarea agentului termic în Bucureşti.

În acest an, Municipalitatea dispune de un buget insuficient, având în vedere faptul că majoritatea cheltuielilor din ultimele luni au fost direcţionate în domeniul medical.

Totodată, bugetul PMB, dependent de alocările de la bugetul de stat, a fost construit total inechitabil, după o formulă veche, stabilită în anul 2006: Primăria Capitalei primește sub 1% din PIB, deşi Bucureștiul contribuie cu aproximativ 25% la Produsul Intern Brut al României.

În acest context, Primăria Capitalei reînnoiește solicitările făcute încă de la începutul acestui an către Guvernul României – de acorda sprijin pentru activitatea de termoficare din București, așa cum a făcut și în anii precedenți.

Astfel, PMB a solicitat în mod repetat acordarea din partea Guvernului a unui împrumut sau a unui ajutor de stat pentru susținerea sectorului termoficare, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

Deși se confruntă cu dificultăți financiare, Primăria Capitalei îi asigură pe bucureșteni că acestea nu vor afecta livrarea agentului termic în București.

Sursa: Biroul de presă PMB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.