Unităţile aflate pe litoral sunt verificate permanent de inspectorii sanitari veterinari

Foto: Agerpres

Până pe 23.08.2020 va funcționa Comandamentul Sezon Estival 2020, format din personal al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi din personal delegat din cadrul altor Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene.

Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi implicit a turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc.

Între 13.07.2020 – 19.07.2020, inspectorii sanitari veterinari au verificat 221 de unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Au fost verificate, printre altele, restaurante, pizzerii, unităţi tip fast – food, baruri, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, cofetării/patiserii, rulote, și o pensiune.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate amenzi în valoare de 366.000 de lei.

Totodată, au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi un restaurant.

Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control oficial realizate de către echipele desemnate, au vizat:

– nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru: spaţii frigorifice neigienizate, pereţi şi paviment neigienizat;
– depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
– manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
– funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr.111/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

La numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007 se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr funcţionează în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.