Muzică, evenimente online şi offline de astăzi, 23 iulie

* În cadrul stagiunii online, a Filarmonicii „George Enescu”, debutează, pe site-ul, pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale instituţiei, noul proiect „Artiştii Filarmonicii se prezintă”, cu primul concert, postat deseară, de la ora 19:00, dirijat de Iosif Ion Prunner, având în program: Codex Brassoviensis pentru orchestră de coarde de Dan Dediu; Concerto Grosso, op. 6 nr. 1 de Arcangelo Corelli; Divertisment, K. V. 138 de Wolfgang Amadeus Mozart; Serenada pentru orchestră de coarde, op. 20 de Edward Elgar; Trei piese pentru orchestră de coarde, op.4, nr. 2 de Constantin Silvestri.

* Festivalul Internaţional „Vara Magică” ce se desfăşoară anul acesta în aer liber, în curtea Ateneului Român, vă propune astăzi, de la ora 20:00, recitalul susţinut de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, care interpretează un program atractiv de lieduri, cântece, canzonette şi arii compuse de: R. Strauss, G. Faure, G. Rossini, C. Saint-Saëns, J. Offenbach, G. Bizet, T. Brediceanu, G. Dima, S. Drăgoi, N. Bretan, P. Tosti.

* EUROPAfest transmite live, de la ora 20:00, pe canalul său de YouTube, concertul „Jazz a Perfect Day” susţinut, în cadrul Bucharest International Jazz Competition la Sala Auditorium din Muzeul Naţional de Artă al României, de: Lucas Delgado & Juan Pastor Duo din Spania cu Selma Bruna – voce, Jah Trio din Polonia (Jan Jarecki – pian, Michał Aftyka – contrabas, Marcin Sojka – tobe) şi Ranalli – Marziani Duo din Italia (Valentina Ranalli – voce şi Frantasco Marziani – pian).

* De astăzi până pe 3 august se desfăşoară online Festivalul Musica Ricercata Op. 2 Beethoven conTempo, având motto-ul „Dăm undă verde muzicii”, pe pagina de Facebook a Ansamblului Musica Ricercata, vor fi transmise o serie de 5 concerte unice în lume, primul chiar astă-seară, de la ora 20:00, fiind susţinut de această orchestră, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, directorul artistic al festivalului, şi are în program: Uvertura în Re de Carl Filtsch, Simfonia nr. 1 în Do şi Simfonia nr. 5 în do de Ludwig van Beethoven.

* În cadrul seriei aniversare de evenimente #Zileleunteatru10, la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău, de la ora 20:00 Alexandru Andrieş susţine un recitalul „Greu de pensionat”. Vă puteţi rezerva locul gratuit aici.

* De la ora 20:45 aveţi întâlnire la terasa Berăriei H cu Dan Helciug de la Spitalul de Urgenţă pentru un tratament preventiv cu muzică, bere şi voie bună!.

* Până pe 24 iulie în Seria de concerte online Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore puteţi urmări pe cel intitulat RAGA BAIRAGI dat la clarinet de Pt. Gopal Das. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.