STUDIU: Riscuri de infectare cu COVID-19 de la un membru al familiei!

Sursa foto: EPA/JEON HEON-KYUN/Agerpres

Potrivit unui studiu recent al Centrului coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor, realizat pe aproximativ 5.700 de pacienţi cu COVID-19, avem de cinci ori mai multe şanse să fim infectaţi cu coronavirus de la un membru al familiei noastre decât de la un contact extern.

Una din 50 de persoane infectate au contractat virusul de la un contact din afara casei lor. În timp ce unul din zece pacienţi a fost infectat de o persoană apropiată cu care trăieşte sub acelaşi acoperiş.

Studiul raportează că rata infecţiei în cadrul unei gospodării a fost mai mare atunci când primii infectaţi au fost adolescenţi. Într-adevăr, aceştia au mai mult contact cu grupuri sociale mari.

Sondajul a fost realizat din ianuarie până în martie şi a studiat peste 59.000 de contacte a 5.700 de pacienţi din Coreea de Sud. 10.600 au fost contacte în cadrul familiei şi 48.000 au fost contacte exterioare. S-a arătat că 11,8% dintre ei au fost contaminaţi de contactele „familiale”, faţă de doar 1,9% de contactele externe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.