Cartea de weekend: ”Unul dintre noi urmează” sau aventura continuă

O carte pe care nu ar trebui să o lasați necitită în această vară, mai ales dacă vă plac provocările este ”Unul dintre noi urmează” scrisă de Karen M. McManus și apărută în traducere românească la editura Herg Benet. Cartea este într-o oarecare măsură o continuare a romanului ”Unul dintre noi minte” al aceleiași autoare.

In liceul Bayview, moartea unui elev pe nume Simon care ajunsese la camera de pedeapsa, ceea ce insemna sa îti petreci o după-amiază intr-o sala de clasă goală, eventual cu alti copii care se aflau in situatia ta, supravegheati de un profesor de servici care le interzicea drastic orice contact intre ei, nu părea ceva iesit din comun. Dar ca să ajungi acolo trebuia să faci mai întâi o trăznaie. Intr-o după-amiază patru adolescenti erau acolo deoarece fiecare dintre ei făcuse o greșală. Totul s-ar fi terminat in 2-3 ore dacă unul dintre ei, Simon, nu avea să își piardă viața intr-un accident stupid. Este adevărat că și Simon își făcuse o multime de dușmani datorită aplicației pe care o crease si care împrăștia bârfe și zvonuri răutăciase despre colegi la orice oră. Si culmea! Majoritatea erau adevarate! Insă moartea lui Simon avea sa aducă în jurul liceului zeci de reporteri, ceea ce complica lucrurile.

Insă în cele din urmă apele păreau a se fi liniștit. Chiar si bârfele păreau a fi scăzut in intensitate. Aceasta până când într-o zi cand o multime de aplicații de bârfe încep să răsară ca ciupercile după ploaie. Iar aceasta se întâmplase la putin timp după moartea lui Simon și după ce tinerii care fusesera pedepsiti in acea zi cu Simon abia, abia își demonstaseră nevinovăția.

Dar, și în lipsa lui Simon bârfele răutăcioase încep să circule iar. Problema este ca nimeni nu cunoaste secretele tuturor, cele mai ascunse dintre ele. Pana acum. De data aceasta nu e o aplicatie – este un joc. Adevar sau provocare. Phoebe devine prima tinta. Daca alegi sa nu joci, implicit ai ales Adevar. Iar al ei se dovedeste socant. Urmeaza Maeve, iar ea ar trebui sa stie deja – mereu e indicat sa alegi Provocare. Cam pe cand Knox e si el luat in vizor, lucrurile au devenit deja periculoase. Provocarile sunt mortale, iar Maeve a aflat un lucru important de la Bronwyn in urma cu un an: nu te poti baza niciodata pe politie. Nu iti va oferi ajutorul, nu te va proteja.

Simon e de mult iesit din peisaj, dar altcineva din Liceul Bayview este hotarat sa-i duca mostenirea mai departe. De data asta, cu un set nou de reguli. Iar aceasta te face să îți pui tot felul de intrebări: Dacă lucrurile continuă înseamnă ca nu Simon era in spatele acelor zvonuri. Atunci cine si ce avea de câștigat jucând un joc atat de periculos? Pentru aceasta însă trebuie să cititi singur romanul lui Karen M. McManus pe care nu îl veți mai lasa din mână până când nu veți întoarce si ultima pagina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.