Cinema, Muzică şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 27 iulie

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, „Conte d’été / Poveste de vară”, comedie dramatică de dragoste realizată de Eric Rohmer în 1995 cu Melvil Poupaud, Amanda Langlet, Gwenaëlle Simon. Filmul îl puteţi viziona rezervându-vă locurile aici.

* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00, thriller-ul „Urma”, debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguţă în care Teodor Corban interpretează pe un poliţist ce anchetează dispariţia misterioasă a unui pianist celebru, jucat de Marin Grigore. Pe parcurs descoperă destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare.

* F-SIDES, primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei şi modurilor alternative de a privi şi reprezenta feminităţi în cinematografie şi societate are în program deseară proiecţia în aer liber de la ora 21:00, în Spaţiul M60 (Str. C.A. Rosetti, nr. 3), a dramei „El último verano de la Boyita / Ultima vară pentru La Boyita”, realizată în 2009 de Julia Solomonoff despre o fată în pragul adolescenţei, care, simţindu-se nelalocul ei în comparaţie cu sora ei mai mare ce începe să devină femeie, îşi găseşte consolarea într-un prieten din copilărie în timp ce petrece o vară la ţară la casa tatălui ei.

* De astăzi până pe 2 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează, 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor.

˟ Două dintre acestea sunt drame realizate de Paweł Pawlikowski:

– „Zimna wojna / Războiul rece”, premiat la Cannes pentru cea mai bună regie, film cu o imagine şi o muzică extraordinar de frumoase ce prezintă povestea de dragoste imposibilă dintre doi oameni, interpretaţi de Joanna Kulig şi Tomasz Kot, care nu pot fi împreună, dar nici nu pot trăi unul fără celălalt, în timpul războiului rece, în Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa;

– „Ida”, în care Agata Trzebuchowska o interpretează pe frumoasa tânără Anna, care se pregăteşte să devină călugăriţă la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie, dar, înainte să depună jurământul merge să o viziteze pe sora mamei ei, Wanda, o evreică fostă procuroare comunistă, cunoscută pentru condamnarea unor preoţi şi a altor persoane la moarte.

˟ Alte două filme sunt sud-americane:

– „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, dramă realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, când se nasc primele carteluri de droguri şi sunt abandonate ritualurile şi credinţele după care tribul Wayuu trăia, membrii acestuia închinându-se noilor zei: lăcomia şi crima;

– „Relatos salvajes / / Poveşti trăsnite” thriller comic de Damián Szifron, ce conţine umor negru şi adrenalină în şase poveşti nebune despre răzbunare, reunite într-un film co-produs de Pedro Almodóvar şi Nominalizat la Oscar în 2015.

˟ Se adaugă drama „Happy End / Final fericit”, de Michael Haneke, o cronică acidă, un instantaneu fără compromis din viaţa unei familii europene burgheze, având în distribuţie pe: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski.

MUZICĂ

* Mircea Vintilă cântă, de la ora 20:45, la terasa Berăriei H.

* Seria de concerte online intitulată Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore continuă cu RAGA MIYAN KI MALHAR dat de Smit Tiwari la sarod, ce poate fi urmărit până pe 30 iulie. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

ALTE EVENIMENTE

* Evenimentul Teatru în TVR a programat de la ora 21:00, în grădina Televiziunii Române o reprezentaţie a Teatrul Dramaturgilor Români cu piesa „Călătoarea şi Shakespeare” de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălaşu.

* În cadrul seriei de întâlniri online cu actorii săi Actori.SB.Online – Daruri teatrale, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu difuzează deseară gratuit pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de Youtube ale instituţiei: de la ora 21:00, „Omul de piatră”, de Nicolae Filimon, cu Andrei Gâlcescu, iar de la ora 21:30, actorul Secţiei Germane Ali Deac interpretează un monolog din „Live” de Thomas Perle.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.