Cinema, Muzică şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 28 iulie

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, „Papicha”, dramă realizată de Mounia Meddour ce spune povestea unei studente cazată în campusul universitar din Alger în anii ’90, Nedjma, care visează să devină creatoare de modă. Noaptea, se furişează pe lângă grilajul din campus cu prietenele ei bune şi merg în cluburi unde îşi vinde creaţiile tinerelor algeriene, „papichas”. În ciuda situaţiei politice şi sociale ce continuă să se degradeze, Nedjma decide să organizeze o prezentare de modă, indiferent de consecinţe. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00, drama „The Florida Project”, realizată în 2017 de Sean Baker ca „o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia şi suferinţele copilăriei în comunităţile marginalizate din America” cum a fost descrisă de Variety. Binecunoscutul Willem Dafoe a fost nominalizat de premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru rolul secundar interpretat în acest film. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în cadrul programului Seara Filmului de Dans rulează „Rhythm Is It!” documentar vibrant de Thomas Grube şi Enrique Sánchez Lansch despre primul proiect educaţional de anvergură al Orchestrei Filarmonicii din Berlin: sub îndrumarea coregrafului britanic Royston Maldoom, 250 de copii şi tineri din medii sociale şi geografice diferite care îi studiază coregrafia pentru un spectacol cu compoziţia lui Stravinsky „Le Sacre du Printemps” mult lăudat în Treptow Arena. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Până pe 2 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează, 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor.

˟ Două dintre acestea sunt drame realizate de Paweł Pawlikowski:

– „Zimna wojna / Războiul rece”, premiat la Cannes pentru cea mai bună regie, film cu o imagine şi o muzică extraordinar de frumoase ce prezintă povestea de dragoste imposibilă dintre doi oameni, interpretaţi de Joanna Kulig şi Tomasz Kot, care nu pot fi împreună, dar nici nu pot trăi unul fără celălalt, în timpul războiului rece, în Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa;

– „Ida”, în care Agata Trzebuchowska o interpretează pe frumoasa tânără Anna, care se pregăteşte să devină călugăriţă la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie, dar, înainte să depună jurământul merge să o viziteze pe sora mamei ei, Wanda, o evreică fostă procur comunist, cunoscută pentru condamnarea unor preoţi şi a altor persoane la moarte.

˟ Alte două filme sunt sud-americane:

– „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, dramă realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, când se nasc primele carteluri de droguri şi sunt abandonate ritualurile şi credinţele după care tribul Wayuu trăia, membrii acestuia închinându-se noilor zei: lăcomia şi crima;

– „Relatos salvajes / Poveşti trăsnite” thriller comic de Damián Szifron, ce conţine umor negru şi adrenalină în şase poveşti nebune despre răzbunare, reunite într-un film co-produs de Pedro Almodóvar şi Nominalizat la Oscar în 2015.

˟ Se adaugă drama „Happy End / Final fericit” de Michael Haneke, o cronică acidă, un instantaneu fără compromis din viaţa unei familii europene burgheze, având în distribuţie pe: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski.

MUZICĂ

* Festivalul online Musica Ricercata Op. 2 Beethoven conTempo, având motto-ul „Dăm undă verde muzicii”, continuă astă-seară, de la ora 20:00, pe pagina de Facebook a Ansamblului Musica Ricercata, cu un concert susţinut de această orchestră, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, directorul artistic al festivalului, şi are în program: Uvertura operei „Pădurea din Sibiu” de Valentino Fioravanti în premieră modernă, Simfonia nr. 6 în Fa – „Pastorala” şi Simfonia nr. 7 în La de Ludwig van Beethoven.

* Alma Nicole cântă, de la ora 20:45, la terasa Berăriei H.

* Seria de concerte online intitulată Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore continuă cu RAGA MIYAN KI MALHAR dat de Smit Tiwari la sarod, ce poate fi urmărit până pe 30 iulie. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

ALTE EVENIMENTE

* În grădina Muzeului Antipa, de la ora 19:00 are loc lansarea volumului „Din Antarctica la Scărişoara. Pe urmele lui Emil Racoviţă”, biografia acestui mare explorator şi om de ştiinţă român şi un spectaculos jurnal de călătorie de speologul Cristian Lascu şi fotograful Helmut Ignat. Alături de cei doi autori ai volumului, participă: Dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, şi Alexandru Mironov. Moderator: Corina Negrea.

* Evenimentul Teatru în TVR a programat de la ora 21:00, în grădina Televiziunii Române o a doua reprezentaţie a Teatrului Dramaturgilor Români cu piesa „Călătoarea şi Shakespeare” de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălaşu.

* În cadrul seriei de întâlniri online cu actorii săi Actori.SB.Online – Daruri teatrale, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu difuzează deseară gratuit pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de Youtube ale instituţiei: de la ora 21:00, „Vulpea şi iepurele” şi „Oiţa cea lacomă”, Poveşti italiene, cu Viorel Raţă, iar de la ora 21:30, actriţa Secţiei Germane Johanna Adam interpretează un monolog din „Contra progresului” de Esteve Soler.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.