Cinema, Muzică şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 29 iulie

CINEMA

* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov) este proiectată de la ora 20:30 în regim de Drive-in Cinema, comedia dramatică „Magic Mike XXL”, ce reia povestea personajului titular, la trei ani după ce a renunţat la promiţătoarea sa carieră de stripper. După îndelungi insistenţe, acesta acceptă să se întoarcă în trupa de dansatori exotici „Regii din Tampa”, aflată acum în pragul eşecului, pentru un ultim spectacol, un show senzaţional, prilej pentru actorul Channing Tatum şi colegii de ecran Joe Manganiello, Matt Bomer şi alţii de a se lăsa admiraţi de participantele la această Girls Night Out Reloaded pentru care locurile pot fi cumpărate aici.

* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, „Distanţa dintre mine şi mine”, portret al scriitoarei Ninei Cassian realizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu distins cu Premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00 în aer liber, comedia dramatică „The Square / Pătratul” de Ruben Östlund, distinsă cu Palme d’Or şi încă un premiu tehnic la Cannes, în care Claes Bang interpretează pe Christian, un respectat curator al muzeului de artă contemporană din Palatul Regal, divorţat şi tată a 2 copii, care susţine cauzele considerate bune, dar nu se ridică totdeauna la înălţimea propriilor idealuri. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Delta CineFilm, spaţiu de proiecţii în aer liber cu intrare din Calea Văcăreşti – Strada Şezătoarei (locaţia exactă o găsiţi aici), pentru care vă puteţi rezerva locurile aici, de la ora 21:00 rulează primul film inspiraţional românesc, „Coborâm la prima”, debutul în lungmetraj al regizorului Tedy Necula, ce spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou blocat între staţii, în dimineaţa de după incendiul din clubul Colectiv, cu: Iulian Burciu, Cezar Grumăzescu, Victoria Cociaş, Constantin Cotimanis, Dana Porlogea, Constantin Drăgănescu.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în programul Seara Filmului Românesc este proiectată, în avanpremieră, drama „5 minute”, realizată anul trecut de Dan Chişu, ce se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la un cinematograf unde o parte dintre spectatori s-au opus vehement comunităţii LGBT prezente în sală, printr-o investigaţie făcută de tânăra jurnalistă Liliana Calomfir. La finalul proiecţiei, regizorul Dan Chişu şi actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti şi Ana Radu vor avea o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Până pe 2 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează, 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor.

˟ Două dintre acestea sunt drame realizate de Paweł Pawlikowski:

– „Zimna wojna / Războiul rece”, premiat la Cannes pentru cea mai bună regie, film cu o imagine şi o muzică extraordinar de frumoase ce prezintă povestea de dragoste imposibilă dintre doi oameni, interpretaţi de Joanna Kulig şi Tomasz Kot, care nu pot fi împreună, dar nici nu pot trăi unul fără celălalt, în timpul războiului rece, în Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa;

– „Ida”, în care Agata Trzebuchowska o interpretează pe frumoasa tânără Anna, care se pregăteşte să devină călugăriţă la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie, dar, înainte să depună jurământul merge să o viziteze pe sora mamei ei, Wanda, o evreică fost procuror comunist, cunoscută pentru condamnarea unor preoţi şi a altor persoane la moarte.

˟ Alte două filme sunt sud-americane:

– „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, dramă realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, când se nasc primele carteluri de droguri şi sunt abandonate ritualurile şi credinţele după care tribul Wayuu trăia, membrii acestuia închinându-se noilor zei: lăcomia şi crima;

– „Relatos salvajes / / Poveşti trăsnite” thriller comic de Damián Szifron, ce conţine umor negru şi adrenalină în şase poveşti nebune despre răzbunare, reunite într-un film co-produs de Pedro Almodóvar şi Nominalizat la Oscar în 2015.

˟ Se adaugă drama „Happy End / Final fericit” de Michael Haneke, o cronică acidă, un instantaneu fără compromis din viaţa unei familii europene burgheze, având în distribuţie pe: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin, Franz Rogowski.

MUZICĂ

* Seria Backyard Acoustic Season continuă la terasa Expirat Halele Carol cu două concerte susţinute în condiţii speciale de Grimus, de la orele 18:45 şi 21:30, pentru care găsiţi bilete aici.

* Vama dă concert la Arenele Romane, de la ora 21:00. Accesul se face începând cu ora 20:00 pe 5 culoare.

* Festivalul Internaţional „Vara Magică” ce se desfăşoară anul acesta în aer liber, în curtea Ateneului Român, vă propune astăzi, de la ora 20:00, concertul cameral susţinut de Cvartetul Arcadia (Ana Török – vioara I, Răsvan Dumitru – vioara a II-a, Traian Boală – viola, Zsolt Török – violoncel), care interpretează teme celebre din muzica clasică în adaptare pentru cvartet de coarde din creaţia compozitorilor: J. S. Bach, S. Rahmaninov, P. I. Ceaikovski, J. Offenbach, G. Bizet, F. Chopin, A. Dvořák, D. Șostakovici, P. Mascagni, G. Puccini, G. Faure, M. A. Charpentier, E. Elgar, F. Kreisler, J. Strauss, B. Bartók.

* Seria de concerte online intitulată Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore continuă cu RAGA MIYAN KI MALHAR dat de Smit Tiwari la sarod, ce poate fi urmărit până pe 30 iulie. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

ALTE EVENIMENTE

* Expoziţiilor „Timpul Oraşului”, „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”, „Bucureştiul medieval al familiei Mavrocordat”, „Tattarescu – Studii de perspectivă”, „Nicolae Grigorescu şi poetica imaginii” şi „Reclama modelează lumea. Un itinerar prin colecţiile MMB”, deschise deja la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, li se adaugă o nouă expoziţie tematică dedicată recuperării memoriei Muzeului Simu, unul foarte cunoscut şi apreciat odinioară în Bucureşti, ce poate fi vizitată până pe 27 septembrie.

* Pe platforma culturaindirect.ro, iniţiată de Muzeul Naţional al Literaturii Române, de la ora 19:00 în cadrul Dialogurilor MNLR cu Luana Stroe, are loc cel cu unul dintre cei patru „Beatles ai literaturii române”: Florin Iaru. Primele 2 dialoguri sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.