Cinema, evenimente online şi offline de astăzi, 6 august
Articol de , 6 august 2020, 11:53
* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov), este proiectat, de la ora 20:30 în regim de Drive-in Cinema, „Annabelle”, horror regizat de John R. Leonetti ce prezintă povestea lui John Form, care a găsit cadoul perfect pentru Mia, soţia sa însărcinată: o frumoasă păpuşă de colecţie, îmbrăcată într-o rochie de mireasă de un alb imaculat. Însă Mia nu va fi încântată pentru prea mult timp de păpuşa sa, Annabelle. Pentru această Horror Night locurile pot fi cumpărate aici.
* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, încă una dintre cele mai aşteptate producţii din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF): „Totul nu va fi bine”, film documentar de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom despre un regizor pe jumătate nevăzător, născut în 1986, a cărui mamă pune boala acestuia pe seama accidentului nuclear de la Cernobîl, care îşi lasă în urmă viaţa din România şi porneşte într-o călătorie din dorinţa de a găsi şi alţi oameni afectaţi de acelaşi dezastru. Se îndrăgosteşte de o tânără din Ucraina şi viaţa i se schimbă total. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00, thrillerul dramatic „Les Missérables / Mizerabilii”, premiat la Cannes şi nominalizat la Oscar, cu care cineastul francez de culoare Ladj Ly debutează în lungmetraj. Inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanşate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forţelor de ordine, acest film-protest prezintă o perspectivă provocatoare a sărăciei şi violenţelor de la periferia Parisului, acţiunea fiind plasată în cartierul Montfermeil, suburbia muncitorească în care se desfăşoară şi povestea prezentată de Victor Hugo în romanul său cu acelaşi titlu, dar care este şi locul în care Ladj Ly a crescut şi sursă de inspiraţie în carieră. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* Programul de proiecţii săptămânale de film în aer liber CINEVARA continuă în grădina Rezidenţei Scena9 (Str. I. L. Caragiale, nr. 32) cu proiecţia, de la ora 21:00, a versiunii restaurate a thrillerului sud-coreean „Servitoarea”, realizat de Kim Ki-young în 1960, care expune disoluţia unei familii. Versiunea a putut fi văzută în premieră la Cannes, în 2008.
* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în programul Seara Filmului European rulează drama „Tristana”, al doilea film regizat de Luis Buñuel în care joacă faimoasa Catherine Deneuve, nominalizat în 1971 la Oscar pentru cel mai bun film străin . Vă puteţi rezerva locurile aici.
* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 puteţi viziona drama romantică „Me Before You / Înainte să te cunosc”, inspirată din best-seller-ul lui JoJo Moyes şi regizată de Thea Sharrock, ce urmăreşte povestea lui Lou, o tânără dintr-un orăşel cam lipsită de perspective, şi a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viaţa merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* Până Duminică 9 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează, 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor.
˟ Două dintre acestea sunt drame realizate de Pedro Almodóvar:
– „Dolor y gloria / Durere şi glorie”, distinsă cu Premiul Gopo pentru cel mai bun film european, în care Salvador Mallo, un regizor aflat în declin fizic pentru a cărui interpretare Antonio Banderas a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Actor la Cannes, are parte de un şir de regăsiri, unele în carne şi oase, altele în rememorările sale;
– „Julieta”, cel de-al 20-lea lungmetraj al cineastului spaniol, inspirat din trilogia „Runaway” scrisă de Alice Munro.
˟ Celelalte trei filme sunt:
– „It Must Be Heaven / Paradisul, probabil”, comedie dramatică de şi cu Elia Suleiman care explorează noţiuni precum identitatea, naţionalitatea şi apartenenţa şi în care cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poţi simţi „acasă?”
– „Amour Fou / Iubire bolnavă”, ce are ca protagonişti pe Christian Friedel şi Birte Schnöink interpretând pe scriitorul german Heinrich von Kleist şi iubita sa, Henriette Vogel, în etapele finale ale vieţii lor în Berlin, în anii 1810-1811;
– „Juste la fin du Monde / Doar sfârşitul Lumii”, film de actorul şi regizorul canadian Xavier Dolan, inspirat din piesa omonimă a lui Jean-Luc Lagrace, cu Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux.