Firma și Vița de vie urcă pe scena Sibiu Jazz Festival

Sursa foto: SJF

Sibiu Jazz Festival își continuă tradiția pe scena muzicală din România, și totodată, vine cu noutăți.

Evenimentul se va desfășura în Piața Mare din Sibiu, în perioada 21-23 august, cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități în perioada de pandemie.

”Pe lângă pasiunea pentru muzică, imboldul din spatele unui festival este acela de a genera experienţe unice atât pentru muzician cât şi pentru public”, spune Simona Maxim, manager Sibiu Jazz Festival.

Pe parcursul celor trei zile de festival vom simți viața în ritmuri antrenante alături de:  Paolo Profeti & ArtHitElectronic – Swing Project, Jazzappella, Sorin Zlat Groove Garden, Berti Barbera și Nicu Patoi, Bega Blues Band, Hot Club de Cluj, Balkanamera – Jazz Q.

Două trupe din lumea rockului românesc vor urca anul acesta pe scena SJF: Firma – Commissioned Jazz-Rock Project (proiect creat special pentru SJF) și Vița de Vie – Acoustic Jazz-Rock Project. Premiera a fost cumva prefațată de prezența lui Adi Bărar Band, în ediția anterioară.

”Am ales cu grijă şi responsabilitate două formaţii care deşi vin din sfera muzicii rock au capacitatea artistic-muzicală de a concepe, crea, orchestra, aranja piese muzicale care se înscriu în genul muzical supranumit jazz-rock.

Invitaţia s-a făcut din timp, tocmai pentru ca artiștii să aibă timp suficient pentru a elabora aranjamente muzicale și realiza orchestrații speciale pentru Sibiu Jazz Festival”.

Organizatorii au mai avut două motive pentru a invita aceste trupe: pentru a atrage turiști și public tânăr la Sibiu, aceste formații având un rating ridicat pe scena muzicală națională, și pentru că au observat, în urma unei cercetări realizate pe rețelele de socializare,  că mare parte din fanii SJF sunt şi fani ai muzicii rock.

Și alte festivaluri de gen ale lumii au pe afișul lor artiști sau trupe rock.

”Dacă privim spre scena internaţională, putem lua ca exemplu cel mai celebru festival de jazz din Europa: Montreux Jazz Festival, în cadrul căruia au concertat dea lungul anilor, bineînţeles cu un program artistic adaptat, mari nume din zona rock precum: Deep Purple, Santana, Sting etc”, mai spune managerul festivalului.

Sibiu Jazz Festival este unul dintre evenimentele culturale majore, de importanţă naţională și internaţională, având în vedere longevitatea, consecvenţa şi numărul impresionant de celebrităţi ale genului, care îl onorează cu prezenţa. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de aproape cinci decenii, când însăşi existenţa acestei muzici abia depăşeşte un secol, conform datelor puse la dispoziție de organizatori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.