„Mască inteligentă”, inventată în Japonia!

Pandemia de COVID-19 a făcut ca măştile să devină un obiect indispensabil. Prin urmare, startup-ul japonez Donut Robotics a profitat de ocazie pentru a crea „masca inteligentă”, concepută pentru a facilita comunicarea şi traducerile.

În combinaţie cu o aplicaţie pe telefon, masca C-Face Smart poate transcrie discursuri, poate amplifica vocea purtătorului şi poate traduce discursul în opt limbi străine.

Masca inteligentă nu oferă protecţie împotriva coronavirusului, dar este proiectată pentru a fi purtată peste o mască standard, explică, pentru CNN, Taisuke Ono, CEO-ul companiei Donn Robotics.

Realizată din plastic alb şi silicon, masca are un microfon încorporat, care se conectează la smartphone, prin Bluetooth. Sistemul poate face traduceri din japoneză în chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă şi franceză.

Donut Robotics a dezvoltat un software de traducere pentru un robot numit Cinnamon, care urma să ofere informaţii în aeroporturile japoneze, dar când a izbucnit pandemia, proiectul cu robotul a fost suspendat. Astfel, inginerii din echipă au avut ideea de a reutiliza software-ul pentru o mască „inteligentă”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.