Direcții de dezvoltare pentru cartierul Uranus-Rahova
Articol de bucurestifm, 10 august 2020, 08:22
Rezidenții, vizitatorii și iubitorii cartierului Uranus-Rahova sunt invitați să participe la o cercetare sociologică cu privire la potențialul de dezvoltare comunitară al zonei.
Un grup de organizații și companii rezidente în cartier, pasionate de viitorul acestuia și dornice să contribuie la renașterea sa, își propune a investiga relația publicului cu acest spațiu, opiniile cu privire la opțiunile de activare și coagulare comunitară și, mai ales, intenția respondenților de a participa la această resuscitare a zonei. În acest sens derulăm un studiu coordonat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții (din cadrul Academiei Române), care include între altele un chestionar adresat celor ce locuiesc, lucrează sau vizitează zona.
Durata medie de răspuns la chestionar este de 10 minute. Răspunsurile sunt anonime, iar prelucrarea lor este strict statistică. Pentru a participa, dați click pe linkul de mai jos: http://www.iccv.ro/limesurvey/index.php/893889
Puteti ajuta și distribuind link-ul de mai sus în rețelele personale, pe social media sau prin intermediul oricărui instrument vă este la îndemână.
„Patrimoniul construit nu are doar o valoare strict estetică, de conservare. Vom dovedi, prin acest proiect, că el poate dobândi noi funcționalități și sensuri pentru nevoile vieții actuale, că poate deveni o resursă reală pentru dezvoltare durabilă și pentru consolidarea comunităților” – Teodor Frolu, arhitect, DC Communication.
„În ultimii ani cartierul a fost gazda mai multor proiecte de animare a spațiului urban, de activare comunitară și conștientizare publică, iar The Ark a fost inima multora dintre ele. Ne-am dat seama, însă, că a venit timpul unui proiect strategic de dezvoltare „de cartier”, cu toate ingredientele necesare (comunitate, spații publice, autorități ș.a.). Sperăm să avem alături de noi cât mai mulți dintre „vecini” și în curând să vorbim de un spirit al zonei”, Mihai Cocea, The Ark
Rezultatele preliminare ale cercetării vor fi făcute publice la sfârșitul lunii octombrie.