Undă verde pentru începerea lucrărilor la autostrada A0!

Arhivă

Pot începe lucrările pentru primii 16 kilometri de pe Autostrada A0, Centura București Sud. Ministerul Transporturilor a emis, astăzi, autorizația de construire pentru lotul 2, de 1,7 km, cuprins între DN 5 și DN 6.

„Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 – cel mai important proiect rutier din Regiunea București-Ilfov! Am semnat autorizația de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare rețele, iluminat, de siguranța circulației. Lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud are o lungime de 16,3 km, pleacă din DN6, realizează intersecția cu DN5 până în zona localității Berceni. Constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar contractul are o valoare de 750,8 milioane de lei”, a anunțat pe Facebook secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Constructor este un antreprenor din Turcia, care se ocupă și de lotul 1 dintre Autostrada Soarelui și DN 5.

Termenul de execuție este de 2 ani și jumătate.

În schimb, pe lotul 3 Bragadiru -Joița – A1, de 17 km, antreprenorul din Grecia a fost penalizat cu un milion de lei pentru întârzierea depunerii proiectului tehnic.

Autostrada A0 București Sud are 3 loturi cu o lungime totală de 52 de kilometri.
În evaluare sunt si loturile de autostradă de pe A0 București Nord.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.