Cinema, Muzică şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 12 august

CINEMA

* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov), în cadrul Comedy Movie Fest, de la ora 20:30 este proiectată în regim de Drive-in Cinema, comedia dramatică „Due Date” / Sorocul” de Todd Phillips, cu Robert Downey Jr. şi Zach Galifianakis în rolurile a doi ghinionişti, care sunt forţaţi de împrejurări să pornească împreună într-o călătorie ce se dovedeşte a fi pe cât de scandaloasă, pe atât de memorabilă. Locuri pentru această proiecţie pot fi cumpărate aici.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în programul Seara Filmului Românesc este prezentată cea mai recentă premieră: filmul documentar „Totul nu va fi bine”, de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, despre un regizor pe jumătate nevăzător, născut în 1986, a cărui mamă pune boala acestuia pe seama accidentului nuclear de la Cernobîl, care îşi lasă în urmă viaţa din România şi porneşte într-o călătorie din dorinţa de a găsi şi alţi oameni afectaţi de acelaşi dezastru. Înainte de proiecţie, câţiva membri ai echipei filmului vor avea o conversaţie cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00, varianta restaurată în format digital 4K a filmului „Balanţa”, co-producţie româno-franceză regizată de Lucian Pintilie ce a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes, şi care prezintă povestea unei tinere profesoare şi a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă faţă ultimelor zile ale comunismului şi luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Din distribuţie fac parte: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Dorel Vişan, Mariana Mihuţ, Gheorghe Visu, Magda Catone, Dorina Lazăr, Florin Călinescu. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 rulează „Passengers / Pasagerii”, dramă romantică SF regizată de Morten Tyldum, cu Chris Pratt şi Jennifer Lawrence în rolurile a doi pasageri de pe o navă spaţială în drum către o nouă galaxie care se trezesc cu 90 de ani mai devreme în urma unei defecţiuni ce pune în pericol vieţile a celorlalţi 5000 de pasageri încă adormiţi şi pe care doar ei doi îi vor putea salva. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Până pe 16 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor:

– comedia dramatică macedoneană câştigătoare a două premii la Berlinale 2019, desemnată de Parlamentul European câştigătoare a LUX Film Prize pe 2019 „Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija / Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija”, satiră balcanică feministă de Teona Strugar Mitevska despre emanciparea femeii şi câştigarea controlului asupra propriei vieţi într-o societate patriarhală;

– drama de propagandă gay „Matthias & Maxime”, de şi cu Xavier Dolan;

– „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, dramă realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, când se nasc primele carteluri de droguri şi sunt abandonate ritualurile şi credinţele după care tribul Wayuu trăia, membrii acestuia închinându-se noilor zei: lăcomia şi crima;

– drama „Todos lo saben / Toată lumea ştie”, realizată de cineastul iranian Asghar Farhadi, ce îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz, Javier Bardem şi Ricardo Darín şi spune povestea Laurei, care călătoreşte împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia, evenimente neaşteptate transformând, însă, această revedere într-o criză ce scoate la suprafaţă un trecut al familiei cunoscut de toţi, dar despre care nimeni nu vorbeşte;

– „La Pazza Gioia / Nebune de fericire”, comedie dramatică realizată de Paolo Virzì, cu Valeria Bruni Tedeschi şi Micaela Ramazzotti care interpretează două femei paciente la Villa Biondi, o clinică psihiatrică progresivă, dar sigură din Toscana.

MUZICĂ

* Seria Backyard Acoustic Season continuă la terasa Expirat Halele Carol cu două concerte susţinute în condiţii speciale de Ana Coman, de la orele 18:00 şi 20:45. Al doilea concert este deja sold out, pentru primul găsiţi bilete aici.

* Astăzi şi mâine, la Verde Stop Arena (Str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164), se desfăşoară, de la ora 18:00, concertele Şaraimanic – Lăutărie şi Povestitorie la care participă: Taraf de Caliu, Taraful de la Vărbilău, Lăutarii de Aur ai Bucureştiului (Taraful Giani Lincan, Mioara Lincan, Panseluţa Feraru, George Udilă) şi invitaţi surpriză.

* Dan Teodorescu, de la TAXI susţine un al doilea concert acustic din această săptămână, de la ora 20:45, la terasa Berăriei H.

* Festivalul Internaţional „Vara Magică” ce se desfăşoară anul acesta în aer liber, în curtea Ateneului Român, vă propune astăzi, de la ora 20:00, un spectaculos concert susţinut de Orchestra Naţională Simfonică a României, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, ce are în program: Divertismentul în Re de W. A. Mozart, Simfonia simplă op. 4 de Benjamin Britten şi Serenada pentru orchestră de coarde în Do op. 48 de P. I. Ceaikovski.

* Seria de concerte online intitulată Healing Ragas, propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore, continuă cu cel de muzică clasică indiană interpretată de Satyendra Singh Solanki – santur şi Ramendra Singh Solanki – tabla, ce poate fi urmărit până pe 13 august. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

ALTE EVENIMENTE

* La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala „Irina Nicolau”, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei „Horia Bernea: de la grădină la iconostas”, eveniment ce comemorează 20 de ani de la moartea artistului şi anticipează Zilele Muzeului Ţăranului care, anul acesta, se vor desfăşura în perioada 10 – 20 septembrie 2020.

* Avanpremiera spectacolului Teatrului de Artă „Batman in Love”, adaptare de Ana-Ioana Macari după piesa „Groapa cu nisip” de Michal Walczak, începe de la ora 20:30, în curtea Şcolii Italiene „Aldo Moro” (Str. Sfântul Ştefan, nr. 24). În distribuţie: Rodica Paşca şi Ştefan Mohor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.