Bibliotecarul Avram Iancu și-a propus să stabilească un nou record!

Sursa foto: facebook Avram Iancu

Avram Iancu din Petroşani și-a propus să stabilească un nou record la înotul de anduranţă pe fluviu, într-o sesiune care va începe, vineri dimineaţa, în amonte de Moldova Nouă şi se va încheia, câteva zeci de ore mai târziu, la Porţile de Fier I.

Bibliotecarul estimează că în această cursă ar putea înota 30-35 de ore, scopul principal fiind de a-şi depăşi mai multe recorduri.

”Am câteva obiective principale: să înot, ca timp, cu un minut mai mult decât am înotat în 2016 şi să înot cu un kilometru mai mult, deci cel puţin 63 de kilometri. Încerc o premieră, chiar şi pentru mine, aceea de a înota 24 de ore. Un alt obiectiv este de atinge 100 de kilometri – foarte puţini înotători din lume au reuşit aşa ceva, după toate regulile de omologare. Ca ultim obiectiv este atingerea barajului de la Porţile de Fier I, adică un parcurs de 120 de kilometri înot pe Dunăre, încontinuu, fără să ating altceva în afara bidonului de alimentare cu apă şi energizant”, a explicat Avram Iancu.

Avram Iancu va începe cursa pe Dunăre vineri dimineaţa la ora 3.00, iar traseul său va putea fi monitorizat pe pagina sa de Facebook.

El este cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii şi a parcurs, în acelaşi fel, tot cursul Dunării.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.