Cinema şi Muzică, evenimente online şi offline de astăzi, 13 august

CINEMA

* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov), în cadrul Comedy Movie Fest, de la ora 20:30 este proiectată în regim de Drive-in Cinema, comedia dramatică şi de aventuri „The Bucket List / Ultimele dorinţe” regizată de Rob Reiner, cu Jack Nicholson şi Morgan Freeman în rolurile principale. Locuri pentru această proiecţie pot fi cumpărate aici.

* F-SIDES, primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei şi modurilor alternative de a privi şi reprezenta feminităţi în cinematografie şi societate are în program deseară proiecţia, de la ora 20:30, la Roaba de Cultură din parcul Herăstrău, a dramei „Sur la planche / On The Edge” realizată de Leïla Kilani cu Soufia Issami şi Mouna Bahmad care interpretează pe Badia şi Imane, două tinere marocane de douăzeci de ani ce merg în rând cu o armată de muncitor care umplu străzile orașului Tanger cu forfota lor. Ambele fete lucrează la o fabrică de împachetare de creveţi, o muncă neplăcută din cauza mirosului puternic ce le intră în piele. Cât timp îşi ţine mâinile ocupate cu munca, mintea Badiei visează la o lume în care poate să fie altcineva şi să facă ceva diferit.

* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, tot de la ora 21:00, „Ivana cea Groaznică”, autoportret comico-dramatic realizat de Ivana Mladenović, actriţă-regizoare din Serbia ce lucrează în România, care şi joacă rolul principal din această poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Şi toţi au secrete de ascuns… Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Programul de proiecţii săptămânale de film în aer liber CINEVARA continuă în grădina Rezidenţei Scena9 (Str. I. L. Caragiale, nr. 32) cu proiecţia, de la ora 21:00, a dramei „Al-mummia / Mumia”, realizată de cineastul egiptean Chadi (Shadi) Abdel Salam în 1969 şi bazată pe povestea adevărată a descoperirii unei ascunzători cu mumii regale în Dayr Al-Bahri (Egipt) în 1881, acţiunea filmului începând în Cairo la o întâlnire a autorităţilor în care Domnul Maspero atrage atenţia echipei sale în legătură cu recenta apariţie pe piaţa antichităţilor a unor obiecte ce par a fi furate din morminte ştiute doar de arheologi.

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în programul Seara Filmului European este proiectată drama „Petit paysan”, realizată în 2017 de Hubert Charuel şi distinsă cu 3 Premii César, ce spune povestea unui fermier care, după ce una dintre vaci i se îmbolnăveşte, va face tot ce-i stă în putinţă pentru a salva restul turmei. În distribuţie: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Isabelle Candelier, Bouli Lanners. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 rulează comedia „We’re the Millers / Noi suntem familia Miller”, regizată de Rawson Marshall Thurber în care Jason Sudeikis interpretează pe David Clark, un mărunt traficant de droguri care, pentru a scăpa de datorii şi a-şi salva viaţa, trebuie să aducă o cantitate foarte mare de marijuana din Mexic. Are şi un plan infailibil şi îşi forţează ciudaţii vecini să intre în joc. Astfel, cinica stripteuză Rose (Jennifer Aniston), rebela Casey (Emma Roberts) şi timidul Kenny (Will Poulter) devin falsa lui familie cu care se îndreaptă spre graniţă pentru a sărbători Ziua Naţională într-un weekend imprevizibil peste hotare. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Până pe 16 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor:

– comedia dramatică macedoneană câştigătoare a două premii la Berlinale 2019, desemnată de Parlamentul European câştigătoare a LUX Film Prize pe 2019 „Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija / Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija”, satiră balcanică feministă de Teona Strugar Mitevska despre emanciparea femeii şi câştigarea controlului asupra propriei vieţi într-o societate patriarhală;

– drama de propagandă gay „Matthias & Maxime”, de şi cu Xavier Dolan;

– „Pajaros de verano / Păsări călătoare”, dramă realizată de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, a cărei acţiune se petrece în Nordul Columbiei, între anii 1960 şi 1980, când se nasc primele carteluri de droguri şi sunt abandonate ritualurile şi credinţele după care tribul Wayuu trăia, membrii acestuia închinându-se noilor zei: lăcomia şi crima;

– drama „Todos lo saben / Toată lumea ştie”, realizată de cineastul iranian Asghar Farhadi, ce îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz, Javier Bardem şi Ricardo Darín şi spune povestea Laurei, care călătoreşte împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia, evenimente neaşteptate transformând, însă, această revedere într-o criză ce scoate la suprafaţă un trecut al familiei cunoscut de toţi, dar despre care nimeni nu vorbeşte;

– „La Pazza Gioia / Nebune de fericire”, comedie dramatică realizată de Paolo Virzì, cu Valeria Bruni Tedeschi şi Micaela Ramazzotti care interpretează două femei paciente la Villa Biondi, o clinică psihiatrică progresivă, dar sigură din Toscana.

MUZICĂ

* Festivalul Internaţional „Vara Magică” ce se desfăşoară anul acesta în aer liber, în curtea Ateneului Român, vă propune astăzi, de la ora 20:00, concertul Octetului Regal care interpretează: „Eine Kleine Bricht Moonlicht Nicht Musik” de Teddy Borr după W. A. Mozart în aranjamentul lui Radu Chişu, Divertisment în Fa KV 138 de W. A. Mozart şi Octet în Mi bemol de F. Mendelssohn-Bartholdy.

* De la ora 20:00, trupa Viţa de Vie susţine un concert acustic pe terasa Flavours in the Garden a Clubului Diplomatic (Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 2B).

* Joy Band dă încă un concert în seria Romanian Nights, de la ora 20:45, la terasa Berăriei H.

* Doar astăzi mai poate fi urmărit concertul de muzică clasică indiană interpretată de Satyendra Singh Solanki – santur şi Ramendra Singh Solanki  – tabla din Seria de concerte online intitulată Healing Ragas propusă de Centrul Cultural Rabindranath Tagore. Cumpărând un bilet de aici veţi primi pe email un link de acces la pagina concertului. Pentru a accesa link-ul e nevoie să fiţi logat pe site cu acelaşi cont folosit pentru cumpărarea biletului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.