Străzile din centrul Capitalei, spălate cel puțin o dată pe zi

sursa foto: Marga Tudor

Operatorii de salubrizare vor fi obligaţi să spele străzile situate în zona centrală a Bucureștiului, minimum o dată pe zi, potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare, adoptat în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Concret, bulevardele, străzile din zonele aglomerate, pasajele şi podurile din zona centrală vor fi stropite de patru ori în 24 de ore şi vor fi spălate o dată pe zi.

În cazul altor artere, în funcţie de dimensiuni, se vor realiza 1 – 3 treceri/săptămână.

Măturatul se va realiza zilnic în zona centrală a oraşului, pe bulevarde, străzi principale, pasaje/poduri rutiere sau pietonale.

În zonele aglomerate se vor realiza două treceri pe zi, iar pe străzile secundare se va realiza o trecere la 2 – 3 zile.

Operaţiunile de stropit, măturat mecanizat şi spălat se vor derula între orele 22.00 – 6.00.

De asemenea, autorităţile locale ale sectoarelor vor avea obligaţia să implementeze un sistem de colectare separată pe cinci fracţii, respectiv: deşeuri biodegradabile, deşeuri de hârtie/carton, mase plastice, deşeuri de sticlă/metal şi deşeuri reziduale.

În situaţia în care colectarea pe cinci fracţii nu este posibilă, din punct de vedere tehnic, economic, al protecţiei mediului, al sănătăţii populaţiei şi al respectării standardelor de calitate necesare, autorităţile locale au obligaţia să implementeze un sistem de colectare separată a deşeurilor municipale pe minimum două fracţii, umed şi uscat, urmat de un proces de sortare a fracţiei uscate prin care să obţină cel puţin patru fracţii: hârtie/carton, mase plastice, deşeuri de metal şi deşeuri reziduale.

Nerespectarea prevederilor se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei.

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.