Mâncare expirată, camere de hotel cu igrasie şi şezlonguri murdare pe litoral

Inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au dat, de la deschiderea sezonului estival, amenzi de 1,8 milioane de lei în stațiunile de la Costineşti până la Vama Veche.

Au fost desfășurate în total 560 de controale, au fost aplicate 305 avertismente, și 239 de amenzi.

Cele mai importate abateri constatate:

  • lipsa autorizaţiei de funcţionare pentru activitatea depusă, comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită
  • întreruperea lanţului de frig, comercializare preparate culinare fără etichete sau cu elemente de identificare lipsă
  • utilizare cuţite neprofesionale, utilizăm în continuare bureţii de sârmă, utilizăm coşurile de gunoi fără acţionare la picior
  • utilizarea unor recipiente de plastic sau cuţite neprofesioniste, fără destinaţie pentru alimentaţie publică
  • utilizarea unor vitrine de frig neigienizate
  • tavan cu fantă decupată din care pot cădea diferite impurităţi în preparatele culinare
O problemă majoră a reprezentat-o găsirea multor produse alimentare expirate.
Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că mulţi operatori economici au dat dovadă de neglijenţă şi nepăsare faţă de viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.