Noi condiții de intrare în Grecia

De luni, toti cetătenii din România, inclusiv cei care merg în interes de afaceri sau transportatorii de mărfuri si de persoane trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 prelevat cu 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

Certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză si să contină numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numărul cărtii de identitate sau al pasaportului persoanei respective.

În ceea ce priveşte accesul persoanelor care sosesc în Republica Elenă din România pe cale aeriană, acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării în Republica Elenă (pentru România, această prevedere se aplica anterior doar pentru călătoriile neesenţiale). Această măsură se aplică cu aceeaşi dată tuturor persoanelor care călătoresc din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite şi din Malta.

Totodată, începând cu data de 17 august , toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Greciei pe cale aeriană, dinspre Suedia, Cehia, Belgia, Spania, Olanda, Albania şi Macedonia de Nord trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

Potrivit Ministerului de Externe, măsura este valabilă până la sfârsitul acestei luni si se aplică atât la punctele de frontieră terestre, cât si aeriene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.