Cinema şi alte evenimente, online şi offline, de astăzi, 17 august

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu mută retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Transilvania în curtea Institutului Francez, astă-seară, de la ora 21:00, acolo fiind proiectat filmul documentar „Totul nu va fi bine”, de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, despre un regizor pe jumătate nevăzător, născut în 1986, a cărui mamă pune boala acestuia pe seama accidentului nuclear de la Cernobîl, care îşi lasă în urmă viaţa din România şi porneşte într-o călătorie din dorinţa de a găsi şi alţi oameni afectaţi de acelaşi dezastru. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 rulează thriller-ul dramatic „Deepwater Horizon: Eroi în largul mării”, în regia lui Peter Berg, a cărei acţiune este inspirată de explozia de proporţii ce a avut loc în 20 aprilie 2010, la 1.500 m în Golful Mexic, la 80 km de Venice (Louisiana), unde era plasată platforma Deepwater Horizon, ucigând 11 lucrători şi rănind alţi 17, provocând şi o „maree neagră” ce a acoperit Golful, şi-a extins braţele distrugătoare spre restul apelor lumii şi a supus riscului pe termen lung viaţa oamenilor şi animalelor. Din distribuţia filmului fac parte: Mark Wahlberg, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien, Kate Hudson, Kurt Russell. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* De astăzi până pe 23 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor:

– „Estiu 1993 / Vara lui 1993”, dramă realizată de Carla Simón distinsă cu 2 premii la Berlinale în 2017, ce are ca personaj principal pe Frida, o fetiţă de şase ani adoptată de unchiul ei Esteve şi mătuşa Marga cu o fiică de trei ani, care descoperă noul său mediu, o veche fermă într-o zonă montană, aproape de o pădure densă, cu alte cuvinte cel mai idilic loc de şedere, dacă Fridei nu i-ar fi atât de greu să gestioneze moartea părinţilor ei şi dezrădăcinarea;

– comedia dramatică „Perfetti sconosciuti / Complet străini”, realizată de Paolo Genovese cu cei mai buni actori italieni ai genului;

– „La Grande bellezza / Marea frumuseţe”, comedie dramatică de Paolo Sorrentino, un festin vizual incluzând costume de Giorgio Armani şi Laura Biagiotti şi amintind de „La Dolce vita” al lui Fellini, ce urmăreşte personajul interpretat de Toni Servillo, Jep Gambardella, regele autoproclamat al lumii mondene din Roma ajuns acum la 65 de ani, privind lumea opulentă şi decadentă din care a făcut parte, spre finalul marii petreceri;

alegoria italiană „Lazzaro felice / Fericit ca Lazăr” despre sclavia modernă realizată de Alice Rohrwacher şi distinsă cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes;

– „Youth / Tinereţe”, dramedie realizată de Paolo Sorrentino ce spune povestea a doi bătrâni prieteni – un dirijor şi compozitor, interpretat de Michael Caine, şi un regizor jucat de Harvey Keitel – care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi, urmărind eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.

ALTE EVENIMENTE

* În cadrul seriei de întâlniri online cu actorii săi Actori.SB.Online – Daruri teatrale, Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu difuzează deseară gratuit pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de Youtube ale instituţiei: de la ora 21:00, „Era ea”, de A. P. Cehov, cu Horia Fedorca, iar de la ora 21:30, actriţa Secţiei Germane Johanna Adam interpretează un monolog din „Contra progresului” de Esteve Soler.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Fundaţia Culturală Secolul 21 prezintă video-expoziţia „Cercul literar: de la Sibiu la MNLR” pe site-ul Muzeului, dar şi pe platforma recent lansată a acestuia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.