DSP-urile trebuie să informeze inspectoratele şcolare cu privire la situaţia epidemiologică

Foto: Adriana Baciu

Până pe 7 septembrie, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

În funcţie de ce va fi transmis vor fi luate măsuri pentru începerea şcolii.

Asta prevede un proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Actul normativ se referă la aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19.

Totodată, Comitetul Judeţean / al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va transmite până pe 10 septembrie decizia privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile.

În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSPJ.

Primul triaj zilnic ar trebui efectuat de către părinte, acasă, prin măsurarea temperaturii corporale şi aprecierea stării de sănătate a copilului, în urma căreia părintele decide prezentarea la cursuri.

Fiecare școală va identifica spaţiile de care dispune şi care pot fi folosite pentru cursuri, precum şi un spaţiu pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte.

Totodată, în sălile de clasă va trebui să se asigure distanţarea fizică de un metru între elevi sau dotarea băncilor cu separator în situaţia în care nu se poate acest lucru, și sunt necesare materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie.

Orele de educaţie fizică efectuate în sala de sport trebuie limitate la activităţi care nu presupun efort mediu/intens, cu asigurarea obligatorie a distanţei fizice de minimum 1,5 metri, situaţie în care portul măştii nu este indicat.

Și nu în ultimul rând, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze unitatea de învăţământ şi cabinetul medical şcolar despre fiecare caz confirmat pozitiv la elevi sau adulţi.

Sursa: Agerpres

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.