FRF aplică protocolul medical practicat de UEFA

Foto: Angelo Brezoianu/Agerpres

În cazul în care vor exista jucători sau membri ai stafurilor testaţi pozitiv cu coronavirus se va aplica protocolul practicat de UEFA, a decis Federația Română de Fotbal.

”Am luat decizia să urmăm modelul UEFA. Fiecare echipă va trebui să îndeplinească două condiţii, să aibă un număr de cel puţin 13 jucători, cel puţin un portar şi să pună la dispoziţia organizatorului avizul DSP-ului în cazul în care ne aflăm în această situaţie de anchetă”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Un meci poate fi reprogramat o singură dată.

Dacă la finalul unei faze competiţionale o echipă va înregistra meciuri restante, echipa respectivă va pierde meciul respectiv cu 3-0.

Partidele de baraj şi din Cupa României nu se vor reprograma.

În situaţia în care unul sau mai mulţi jucători sau oficiali ai unui club sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfăşura conform programării iniţiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

– clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puţin 13 jucători (din care cel puţin un portar)

– clubul poate prezenta cu cel puţin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator.

Noul sezon competițional al Ligii întâi de fotbal 2020-2021 începe joi, 20 august cu meciul Astra – FCSB, ora 20:30, prima etapă.

Miercuri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu va avea o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătății în care principiul de la care vor porni discuţiile va fi că în momentul de faţă există un risc mai mare de infectare la terasă decât pe terenul de fotbal.

Răzvan Burleanu a mai afirmat la finalul Comitetului Executiv, că în sezonul următor cele mai multe cluburi din România nu vor putea să susţină financiar costurile pentru efectuarea testelor pentru COVID-19 fără un sprijin din partea Guvernului.

De asemenea, Comitetul Executiv al FRF a decis convocarea Adunării Generale a forului pe 2 octombrie, la ora 11.00, pe Arena Naţională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.