Crește numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus!

Sursa foto: Agerpres/ Alex Micsik

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras, astăzi, atenția că a crescut numărul persoanelor tinere infectate cu noul coronavirus. El a subliniat că prevenția și respectarea măsurilor de protecție sanitară rămân cele mai importante aspecte de care se poate ține cont pentru evitarea îmbolnăvirilor.

”Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoașă a primului val pandemic. După cum ați putut vedea în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri, având acel platou în „fierastrău”. Nu ține doar de noi ca sistem medical, iar această pandemie nu se tranșeaza în spital. Această pandemie se tranșează în prespital. Noi, ca unități spitalicești, pregătim, evaluăm, adaptăm numărul paturi în terapie intensivă sau în paturi din spitalele suport COVID sau faza unu, faza doi, dar respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate și implicit a scăderii numărulul de cazuri. După cum ați putut vedea în ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem și o creștere a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a declarat Nelu Tătaru.

Declarația ministrului Sănătății vine în contextul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 se menține ridicat în România. Ultimul bilanț înregistrat astăzi arată alte 1.409 îmbolnăviri. De asemenea, au fost raportate 32 decese, iar numărul pacienților aflați la terapie intensivă este acum 480.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.