Klaus Iohannis: Moțiunea de cenzură este neavenită!

Foto: captura video

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, astăzi, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban i se pare neavenită, în contextul pandemiei de coronavirus și a vacanței parlamentare.

”Această moţiune de cenzură mi se pare neavenită din motive foarte simple şi clare. Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi suntem în criză economică, nu vii din Opoziţie să depui moţiune de cenzură. Asta arată doar că PSD nu e doar cinic, asta am mai stabilit-o când au tras de timp cu aprobarea legii carantinei, este şi iresponsabil. Nu poti sa vii în plina pandemie si criza economica sa dai jos Guvernul numai asa sa arati propriilor alegatori ca mai esti acolo, fiindca despre asta vorbim. PSD nu are solutii pentru România, PSD nu are solutii pentru români, PSD cauta probabil solutii pentru baronii care se simt deconectati de resursele publice si probabil sufera”, a declarat Iohannis, într-o conferinta de presă, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a adăugat că există dubii cu privire la constituționalitatea moțiunii de cenzură.

”Nu s-a depus niciodată în sesiune extraordinară, în vacanţă parlamentară o moţiune de cenzură. Sunt specialişti care spun că e discutabil, sunt alţi specialişti care spun că e fezabil. Aici trebuie clarificat. Vom vedea dacă e neconstituţională sau nu”, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre protestul celor din industria HORECA față de măsurile luate de Guvern, președintele a declarat: ”Înţelegem foarte bine această preocupare din zona sectorului HORECA. Pentru a veni în sprijinul lor, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze noi scheme de ajutor. Însă aici e vorba de sănătatea publică, în condiţiile în care creşte numărul de bolnavi zilnic, noi măsuri de relaxare nu vor fi. Până nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei nu se vor lua măsuri de relaxare, dar în contrapartidă Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.