Klaus Iohannis: Școala trebuie să înceapă!

Sursa: Presidency.ro

Școala trebuie să înceapă, ”pentru că e inadmisibil să avem o generaţie pierdută”, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a precizat că măsurile care trebuie luate nu sunt complicate, dat fiind că regulile ”sunt aceleași – masca, distanța, igiena”.

”Este foarte clar că şcoala nu va începe ca de obicei, când lumea se adună în curtea şcolii, toţi bucuroşi că începe şcoala. Nu se vor aduna, însă şcoala trebuie să înceapă, pentru că e inadmisibil să avem o generaţie pierdută. Se vorbeşte despre a preveni generaţia pandemiei. Pentru a face posibil acest lucru e nevoie de regulamente, proceduri speciale în vremuri de epidemie şi la ele lucrează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei. Într-un timp foarte scurt, cu siguranţă, vor fi aprobate şi făcute publice. Măsurile nu sunt complicate. Lumea să nu îşi imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Regulile sunt aceleaşi – masca, distanţa, igiena”, a afirmat Iohannis.

Președintele a mai spus că îi încurajează pe părinţi să îşi trimită copiii la şcoală, dacă sunt sănătoşi.

”Cred că nu trebuie să ne formalizăm prea tare, dar pe de altă parte, în toţi anii în care am fost la catedră, am constatat la toţi părinţii o preocupare intensă faţă de sănătatea copiilor. Evident că ei vor urmări starea lor de sănătate. Încurajez toţi părinţii să trimită copiii la şcoală, dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi atunci să cheme medicul de familie”, a mai spus șeful statului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.