Cinema, evenimente online şi offline de astăzi, 20 august
Articol de , 20 august 2020, 15:18 / actualizat: 20 august 2020, 22:21
* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov), în cadrul S.F. Nights, de la ora 20:30 este proiectat în regim de Drive-in Cinema, thrillerul-horror „Alien” regizat în 1979 de Ridley Scott, cu Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt, ce spune povestea dramatică a navei Nostromo care, pe drumul înapoi spre Pământ, interceptează un mesaj S.O.S., îşi modifică traiectoria şi descoperă epava unei navete spaţiale ce adăposteşte nişte paraziţi misterioşi. Atunci când aceştia atacă un membru al echipajului, misterul abia începe. De acum înainte, nimic nu va mai fi la fel. Locuri pentru această proiecţie pot fi cumpărate aici.
* Cinema Muzeul Ţăranului vă propune, de la ora 20:45, filmul documentar „Totul nu va fi bine”, de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, despre un regizor pe jumătate nevăzător, născut în 1986, a cărui mamă pune boala acestuia pe seama accidentului nuclear de la Cernobîl, care îşi lasă în urmă viaţa din România şi porneşte într-o călătorie din dorinţa de a găsi şi alţi oameni afectaţi de acelaşi dezastru. Vă puteţi cumpăra bilete aici.
* Programul de proiecţii săptămânale de film în aer liber CINEVARA continuă în grădina Rezidenţei Scena9 (Str. I. L. Caragiale, nr. 32) cu proiecţia, de la ora 21:00, a celui mai important film realizat de Sergei Parajanov: „Culoarea rodiei”, fantezie poetică despre viaţa unui poet armean trubadur din secolul 18, Sayat-Nova, care scrie poeme în trei limbi – armeană, azeră şi georgiană. Cântecele sale sunt cântate şi astăzi în Caucaz. Versiunea filmului prezentată deeară este varianta armeană, ce a avut premiera la Erevan în octombrie 1969, ca rezultat al unui lung şir de compromisuri impuse de cenzorii sovietici, care erau de părere că filmul prezenta viaţa poetului într-un mod prea libertin. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* La Cinema Elvira Popescu retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Transilvania se încheie cu proiecţia, tot de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, a comediei romantice „La Belle Époque/ Cei mai frumoşi ani”, de Nicolas Bedos, ce a deschis TIFF 2020, în care Daniel Auteuil interpretează pe Victor, un sextagenar deziluzionat, a cărui viaţă este dată peste cap atunci când Antoine, un antreprenor strălucit jucat de Guillaume Canet, îi propune un nou tip de atracţie care, îmbinând artificii teatrale şi reconstituiri istorice, permite clienţilor să aleagă o perioadă din viaţa lor şi să se întoarcă în timp, Victor alegând să retrăiască săptămâna cea mai marcantă din viaţa sa, când şi-a întâlnit marea dragoste. Fanny Ardant a fost distinsă cu trofeul César 2020 pentru interpretarea rolului din acest film. Vă puteţi cumpăra locurile aici.
* În cadrul evenimentului Cinema în aer liber, de la ora 21:00 pe Insula Artelor din Parcul Titan puteţi viziona gratuit câştigătorul premiului Palme d’Or de anul trecut, al Globului de Aur pentru cel mai bun film străin şi al mai multor premii Oscar din acest an: thriller-ul comic şi dramatic „Parazit”, realizat de Bong Joon-Ho despre două familii şi două lumi total opuse a căror întâlnire duce la situaţii incontrolabile.
* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 21:00, în programul Seara Filmului European este proiectat filmul turcesc „Orice fericire este posibilă”, în regia lui Selman Kiliçaslan, titlul constituind întrebarea pe care şi-o pune tânărul Ali, interpretat de Kemal Uçar, care visează să plece în străinătate prin intermediul unui program Erasmus. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 rulează comedia dramatică şi romantică „The Hundred Foot Journey / Război în bucătărie”, regizată de Lasse Hallström, în care Manish Dayal interpretează pe Hassan, tânăr ce este echivalentul gastronomic al unui interpret cu ureche muzicală absolută. Emigrat cu familia în pitorescul sat Saint-Antonin-Noble-Val din sudul Franţei, el deschide Maison Mumbai, un minuscul restaurant în care-şi vrăjeşte clienţii cu echilibrul fenomenal al aromelor din preparatele sale. Enervată la culme de concurenţă, Madame Mallory, înţepata patroană a restaurantului Le Saule Pleureur de peste drum, prezent în ghidul Michelin, interpretată de Helen Mirren, este gata de orice să-l scoată pe Hassan din peisajul gastronomic local. Vă puteţi rezerva locurile aici.
* Până pe 23 august, Cinema Arta din Cluj-Napoca postează 5 filme pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, valabile 24 de ore din momentul achiziţionării lor:
– „Estiu 1993 / Vara lui 1993”, dramă realizată de Carla Simón distinsă cu 2 premii la Berlinale în 2017, ce are ca personaj principal pe Frida, o fetiţă de şase ani adoptată de unchiul ei Esteve şi mătuşa Marga cu o fiică de trei ani, care descoperă noul său mediu, o veche fermă într-o zonă montană aproape de o pădure densă, cu alte cuvinte cel mai idilic loc de şedere, dacă Fridei nu i-ar fi atât de greu să gestioneze moartea părinţilor ei şi dezrădăcinarea;
– comedia dramatică „Perfetti sconosciuti / Complet străini”, realizată de Paolo Genovese cu cei mai buni actori italieni ai genului;
– „La Grande bellezza / Marea frumuseţe”, comedie dramatică de Paolo Sorrentino, un festin vizual incluzând costume de Giorgio Armani şi Laura Biagiotti şi amintind de „La Dolce vita” al lui Fellini, ce urmăreşte personajul interpretat de Toni Servillo, Jep Gambardella, regele autoproclamat al lumii mondene din Roma ajuns acum la 65 de ani, privind lumea opulentă şi decadentă din care a făcut parte, spre finalul marii petreceri;
– alegoria italiană „Lazzaro felice / Fericit ca Lazăr” despre sclavia modernă realizată de Alice Rohrwacher şi distinsă cu Premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes;
– „Youth / Tinereţe”, dramedie realizată de Paolo Sorrentino ce spune povestea a doi bătrâni prieteni – un dirijor şi compozitor, interpretat de Michael Caine, şi un regizor jucat de Harvey Keitel – care se gândesc la cât le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi, urmărind eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.