Bădulescu: ”Prioritara 4 este dedicată în exclusivitate regiunilor mai puțin dezvoltate din România”

Sursa foto: Adriana Baciu

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații false cu privire la accesarea fondurilor europene din ultimii ani, Primăria Capitalei face urmatoarele precizări:

„În perioada de programare 2014 – 2020, singura oportunitate de finanțare din fonduri europene dedicată mobilității urbane durabile pentru regiunea București-Ilfov a reprezentat-o Axa Prioritara 3: Sprijinirea tranzitiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, O.S 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Obiectivul specific 3.2 din POR 2014-2020 sprijină proiectele care dovedesc că au un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiilor/orașelor și al zonelor funcționale ale acestora.

Cu toate că alocarea financiară pentru apelul dedicat regiunii BI a fost de 136.647.706 Euro (FEDR+BS), Municipiul București a reușit să semeze contracte de finanțare în valoare de 279 milioane de euro, beneficiind astfel de mecanismul supracontractarii”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Municipiul București a depus în 2018, 13 cereri de finanțare în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă pentru cumpărarea a 100 de tramvaie, 100 autobuze electrice, și pentru modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dubla de linie de tramvai.

Referitor la proiectul ce vizează modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea, viceprimarul Aurelian Badulescu a mai completat ca în acest moment, procedura de achizitie privind executia lucrărilor de modernizare a liniei de tramvai se află in curs de desfasurare, mai exact in etapa de evaluare a propunerilor tehnice.

Se estimează că în septembrie se va atribui contractul de execuție a lucrarilor, și astfel acestea se vor demara în această toamnă. Lucrarile au un termen de execuție 12 luni.

Sursa: Biroul de presă PMB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.