Mâine începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

arhiva

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat. Aceasta va începe mâine cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi va fi susţinută proba obligatorie a profilului – E.c), miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d).

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 27 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, menţionează ministerul Educației.

Afişarea primelor rezultateva avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.

MEC precizează că la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.