Cinema, evenimente online şi offline de astăzi, 24 august

* Programul proiecţiilor de astăzi al Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania pentru care vă puteţi procura bilete aici:

˟ de la ora 19:00, la Verde Stop Arena (Str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164), „A Lua Platz”, produs de Jeremy Gravayat în Franţa unde doar în 2017, 11.000 de romi au fost forţaţi din locurile unde trăiau fără să li se ofere alternative de locuire.

˟ de la ora 20:15, în grădina Manasia Hub (Str. Stelea Spătarul, nr.13), „Strada Deşertului nr. 143” de Hassen Ferhani care prezintă portretul unei femei solitare, Malika, un exemplu de feminitate dură ca stânca, dar care nu face rabat de la duioşie, şi care menţine o nesperată oază de lumină în mijlocul Saharei prăfoase: magazinul-cafenea în care trăieşte înconjurată de vastitatea deşertului şi de câteva animăluţe de casă, unde trecătorii se opresc zilnic în modestul adăpost de beton, mobilat sumar, pentru a bea o cafea, a mânca o omletă sau pur și simplu de dragul unei conversaţii plăcute;

˟ la Cinema Elvira Popescu de la ora 20:30 rulează două filme din Retrospectiva Chantal Akerman scurtmetrajul „Îmi arunc oraşul în aer”, debutul cineastei belgiene cu o mărturie culturală a anului 1968, urmat de „Din Est”, un traseu de-a lungul ţărilor ex-comuniste, pornind din fosta Republică Democrată Germană şi ajungând la final în Moscova, realizat la câţiva ani după căderea Cortinei de Fier.

˟ de la ora 20:30, la Cinema Muzeul Ţăranului, „A Rifle and a Bag”, în prezenţa Cristinei Haneş, co-regizoare alături de Isabella Rinaldi şi Arya Rothe care surprind cu grijă şi cu o curiozitate neintruzivă intimitatea unei familii ce încearcă să îşi crească băiatul de şase ani şi bebeluşul şi întâlnirile lor cu diferite instituţii, prin prisma cărora se dezvăluie lumea plină de reguli în care trăiesc, dar pe care o provoacă constant într-un mod carismatic, fără să se lase descurajaţi;

˟ tot de la ora 20:30, în curtea Institutului Balassi (Str. Gina Patrichi, nr. 8), „Tipografic majuscul” cel mai recent lungmetraj realizat de Radu Jude, ce pune în legătură, prin montaj, povestea lui Mugur Călinescu, adolescentul interpretat de Şerban Lazarovici, care în 1981 a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceauşescu, reconstituită de co-scenarista Gianina Cărbunariu din dosarul tânărului de la Securitate, cu povestea oficială a României din aceeaşi perioadă aşa cum apare ea în imaginile din arhiva Televiziunii Naţionale;

˟ Vă amintesc că şi majoritatea filmelor din programul celei de-a 13-a ediţii a Festivalului Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania vor putea fi vizionate, de asemenea, online pe platforma Eventbook şi pe site-ul, în perioada 21-30 august. Lista celor postate acolo poate fi consultată aici.

 

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:30 vă puteţi amuza la comedia „Moms’ Night Out / Seara mamelor”, de Jon Erwin, cu Sarah Drew, Patricia Heaton, Andrea Logan White, Sean Astin, pentru care vă puteţi rezerva locurile aici. Simţindu-se epuizată din cauza celor trei copii ai săi, Allyson decide împreună cu prietenele sale, Izzy şi Sondra, să petreacă o seară „ca între fete”, atunci când Sean, soţul lui Allyson, are grijă de copii. După ce rezervarea de la restaurant a fetelor este anulată, lucrurile merg din rău în mai rău când cumnata lui Allyson, Bridget, realizează ca bebeluşul său, Phoenix, a dispărut. Cele patru străbat oraşul în căutarea copilului şi, în cele din urmă, învaţă să nu mai dea vina pe alţii pentru problemele lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.