Guvernul va deconta cheltuielile pe care autorităţile locale le fac pentru începerea noului an şcolar

Sursa: Agerpres

Guvernul va aloca suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorităţile locale, de unităţile şcolare pentru pregătirea noului an școlar. Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență în acest sens.

„Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziţionarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecţie, măşti şi alte echipamente de protecţie, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice care au nevoie”, a precizat Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Potrivit şefului Executivului, este vorba despre cheltuieli necesare pentru pregătirea şcolilor, astfel încât să fie diminuat riscul de transmitere a SARS-CoV-2.

100 de milioane de euro se vor folosi pentru achiziţia de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământ online pentru aproximativ 500.000 de elevi, iar 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziţia materialelor de protecţie sanitară şi medicală – măşti şi dezinfectanţi în şcoli.

Totodată, 25 de milioane de euro vor alocate pentru achiziţia de containere sanitare mobile care vor beneficia, în acelaşi timp, de o finanţare de 5.000 de euro/container pentru racordul la infrastructura de apă şi canalizare.

Pentru aceste fonduri pot aplica autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile şcolare, individual sau în parteneriat.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.