În București, s-a deschis Muzeul Copiilor!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Muzeul este situat puțin mai sus de Piața Alba Iulia, pe Bulevardul Decebal, la numărul 11, la parterul unui bloc. El cuprinde 110 încăperi care adăpostesc 25 de expoziții tematice diferite, pe segmente de vârstă.

Începând de astăzi după amiază, vor fi disponibile patru circuite, pentru a căror vizitare copiii și părinții se pot înscrie pe site-ul www.pmb.ro.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Trei dintre aceste circuite se adresează mai multor vârste, putând fi vizitate de către toți copiii, iar unul este dedicat doar celor mici.

„Accesul în muzeu este gratuit, atât pentru copii, cât și pentru părinții care îi însoțesc, indiferent că sunt din Capitală sau din provincie, iar numărul maxim de vizitatori permis la un anumit moment va fi de 100, pentru a respecta regulile de distanțare impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a explicat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Costul total al amenajării Muzeului Copiilor a fost de șase milioane de lei.

Muzeul oferă nu doar o modalitate interactivă de cunoaștere pentru științe precum chimie, fizică, geografie, anatomia și fiziologia corpului uman, oferirea primului ajutor, ci și pentru arte – teatru și teatrul de păpuși, un studio de radio și unul de televiziune etc.

„Nu vreau să-i sperii pe copii, să creadă că am organizat un muzeu al copiilor potrivit mai degrabă părinților și profesorilor. Muzeul nu este doar un loc pentru învățare. Veniți cu mare încredere, dragi copii, și mai mici și mai mari, aveți o zonă, de exemplu, pentru a învăța să gătiți și să mâncați sănătos, un mini-studio de televiziune, un studio de radio, dacă aveți această pasiune. De asemenea o mini-sală de operație, unde puteți să învățați corpul uman și care sunt principalele organe ale acestuia, de asemenea cum puteți să dați primul-ajutor. Dar, nu în ultimul rând, o sală generoasă pentru robotică, aici mă refer la copiii ceva mai mari, și o sală de jocuri”, a declarat Gabriela Firea.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.