Autorităţile din Belgia au încadrat România în zona roşie!

Sursa foto: Alina Neagu

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile din Belgia au încadrat România în zona roşie. Prin urmare, persoanele care ajung în Belgia din orice zonă a țării noastre sunt obligate sa intre în autoizolare și să facă un test PCR pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Testul este efectuat de autoritatile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

„În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că, începând din 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior sosirii formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form. Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.