Coronavirusul și gripa se pot suprapune!

Odată cu încheierea perioadei de vacanțe, numărul testelor COVID-19 făcute la cerere va scădea, iar această scădere nu se va regăsi în totalitate în numărul cazurilor noi, avertizează Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București. Acesta mai atrage atenția asupra unui pericol, odată cu venirea toamnei, se vor înmulți cazurile de gripă și de viroze respiratorii. Aceste afecțiuni se pot suprapune peste infecția cu COVID-19. Prin urmare, medicul pledează pentru vaccinarea antigripală pe scară cât mai largă.

”Va fi o problemă de diagnostic, pentru că simptomatologia de multe ori seamană… cu ce înseamnă gripa, cu SARS-CoV-2. În plus, mai sunt și virozele, va fi o problemă de diagnostic. Și în al doilea rând, va exista și posibilitatea să existe, din păcate, în același timp, și COVID-19 și gripa, situație care ar putea să ducă la forme severe, mai ales la pacienții care sunt vârstnici sau au afecțiuni cronice, ceea ce înseamnă că pentru noi este crucial să gândim în felul următor, să ne gândim că noi, toți, trebuie să ne vaccinăm antigripal. Spun noi toți, nu mă refer numai la cei care au indicațiile anuale pentru gripă, cum vorbeam înainte, cei cu afecțiuni cronice, în vârstă. Noi toți trebuie să ne vaccinăm tocmai pentru a reduce mult fenomenul legat de gripă și a ne putea concentra strict pe partea de infecție SARS-CoV-2”, a explicat doctorul Adrian Marinescu pentru Radio România Actualități.

Cu alte cuvinte, fără vaccinul antigripal, organismul este predispus unor probleme de sănătate mai mari. Igiena, folosirea măștii de protecție și distanțarea socială sunt, de asemenea, foarte importante, în special în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.