Klaus Iohannis: Teatrele, cinematografele și restaurantele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie

Sursa: Presidency.ro

Teatrele și cinematografele, dar şi restaurantele ar putea fi deschise de la 1 septembrie, dar cu respectarea măsurilor de protecție impuse de pandemia de COVID-19, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„Sunt două domenii în care consider că e important să se reia activitatea atât cât se poate şi acolo unde se poate, în condiţii de siguranţă. Primul sector, la care ţin foarte mult, e zona culturală. Teatrele şi cinematografele, sălile de spectacol se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, sigur în condiţii speciale de siguranţă, vor fi lăsate locuri libere între spectatorii, toată lumea să poarte mască. Cred că e important ca, acolo unde condiţiile permit, să se reia actul de cultură”, a afirmat șeful statului.

Tot de la 1 septembrie, s-ar putea deschide și restaurantele.

„Vremea se răceşte, statul pe terase nu va mai fi posibil la un moment dat. În anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, în condiţii de siguranţă. Distanţare între mese. Specialiştii vor stabili mâine un prag, o cifră unde e risc de infectare, iar acolo unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior. Deci se vor deschide, dar numai acolo unde e sigur”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.