45% dintre părinți vor ca noul an școlar să se desfășoare normal

Foto: Adriana Baciu

Majoritatea angajaţior care au copii de şcoală au nelămuriri cu privire la condiţiile în care va începe anul școlar, deşi au rămas mai puţin de trei săptămâni până la prima zi de şcoală, reiese dintr-un studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Aproape jumătate dintre aceştia îşi doresc ca elevii să înceapă cursurile la clasă, în ciuda contextului epidemiologic actual.

Peste 60% dintre părinţii angajaţi care au răspuns la sondajul BestJobs spun că nu le este clar în ce condiţii se vor relua cursurile. Doar 1,5% dintre respondenţi consideră că autorităţile sunt îndeajuns de pregătite pentru începerea şcolii în actualul context.

Mai mult de 45% dintre ei îşi doresc ca noul an de învăţământ să se desfăşoare normal în clase, în timp ce 29 de procente preferă un sistem hibrid. Doar un sfert dintre respondenţi cred că şcoala ar trebui să se desfăşoare deocamdată exclusiv online; aceasta în condiţiile în care jumătate dintre ei afirmă că au tot ce le trebuie pentru învăţământul pe internet. Pe de altă parte, peste 30% dintre părinţii angajaţi consideră că autorităţile locale ar trebui să asigure tablete sau laptopuri şi acces la internet tuturor elevilor.

Şcoala online ridică probleme pentru peste 30% dintre angajaţii părinţi, pentru că nu au cu cine să îşi lase copiii. Aproape jumătate dintre ei consideră că angajatorul ar trebui să îi lase să lucreze de acasă, în timp ce un sfert ar prefera să li se reducă programul de lucru.

O altă problemă ar fi legată de faptul că aproape jumătate dintre respondenţi s-au declarat nemulţumiţi de experienţa de până acum a orelor susţinute online şi consideră mcă elevii au învăţat mai puţin decât dacă ar fi continuat să meargă la şcoală.

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-24 august, pe un eşantion de 1.344 de utilizatori de internet din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.