Bine de citit: „Fuga vânătorului”

Romanul celor trei scriitori, George R. R. Martin, Gardner Dozois și Daniel Abraham mi-a adus repede aminte de Richard Kimble (marele evadat, the Fugitive, El Fugitivo – în ambele ipostaze, David Janssen pentru serial și Harrison Ford pentru film). Și mi-a mai adus aminte și de Apocalypto, regizat de Mel Gibson, acolo unde spectatorul obișnuit, dacă nu are condiție fizică pentru a se putea ține dupa Jaguar Paw, se prăbușește sleit de pe fotoliu cu mult timp înainte de finalul filmului.

În toate aceste filme, protagonistul știe exact cine și de ce îl urmărește. În carte, Ramon Espejo nu prea știe, de fapt înțelege foarte puțin din ceea ce se întâmplă.

Nici măcar cititorul nu va fi ferit o vreme de ignoranță, acesta întrebându-se cu siguranță dacă Ramon este urmărit de cineva sau de fapt aleargă după cineva… sau ambele variante sunt corecte?

Iar pentru cei care doresc informații și mai amănunțite despre această carte, pot adăuga următoarele :

  • Ramon e un personaj fascinant.
  • Extraterestrul e cool.
  • Ceilalți se descurcă și ei foarte bine.

Și la final, parafrazând spusele unei colege, menționez cu sinceritate că „toate aceste lucruri vă vor face să nu mai lăsați cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.