Deschiderea restaurantelor și în interior, o decizie aşteptată de reprezentanții HoReCa

arhiva

Companiile din industria ospitalității așteaptă ca executivul să decidă astăzi cum se va desfășura activitatea în acest domeniu odată cu începerea toamnei.

Cea mai importantă decizie pe care ar putea să o adopte Executivul se referă la deschiderea restaurantelor și în interior de la 1 septembrie. Reprezentanții HoReCa au cerut acest lucru ieri, la întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria, și așteaptă să vadă ce va decide executivul.

Tot ieri, Președintele Klaus Iohannis a declarat că activitatea restaurantelor se va relua, probabil, de la 1 septemrbie.

„Vremea se răceşte, statul pe terase nu va mai fi posibil la un moment dat. În anumite condiţii, restaurantele se pot deschide în interior. De asemenea, în condiţii de siguranţă. Distanţare între mese. Specialiştii vor stabili un prag, o cifră unde e risc de infectare, iar acolo unde va fi depăşit, în plan local se va restricţiona funcţionarea restaurantelor în interior. Deci se vor deschide, dar numai acolo unde e sigur”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

HoReCa s-a angajat să respecte normele europene care se referă la folosirea a jumătate din numărul de mese și la faptul că doar când sunt așezați la mese clienții nu vor purta măștile de protecție. În rest, când se vor deplasa în interiorul restaurantelor, aceștia vor fi obligați să poarte măștile.

Executivul trebuie să analizeze și condițiile în care se vor deschide cinematografele și sălile de spectacole.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.