Școlile din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea anului școlar, indiferent de scenariu!

foto: Mircea Apostolescu
Școlile din Sectorul 1 sunt pregătite pentru începerea noului an de învățământ cu respectarea tuturor cerințelor impuse de pandemia de coronavirus.
foto: Mircea Apostolescu

Astfel, toate unitățile de învățământ au fost dotate cu termoscanere, la toate intrările pentru elevi și profesori. Au fost amenajate circuite separate pentru întrarea și ieșirea din clădire, iar pentru clanțe și mânerele ușilor au fost achiziționate și montate manșoane dezinfectante.

foto: Mircea Apostolescu
Acolo unde spațiile dedicate procesului de învățământ nu sunt suficiente pentru a permite distanțarea elevilor, între bănci au fost montate separatoare de plexiglas. Acestea vor fi dezinfectate de către personalul școlii după fiecare grupă.
foto: Mircea Apostolescu

În fiecare școală există camere de tip izolator, unde vor putea aștepta venirea unui aparținător elevii depistați cu temperatură sau alte simptome la triajul epidemiologic.

Au fost achiziționate și substanțe dezinfectante și dispensere.
Tot Primăria Sectorului 1 va asigura măștile de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
De asemenea, se află în curs licitația pentru achiziționarea a 45 de mii de tablete, astfel încât, până la debutul anului școlar, fiecare elev și fiecare profesor din Sectorul 1 va primi câte o tabletă, cu conexiune la internet pe doi ani.
Astfel, în funcție de decizia Consiliului de Administrație al fiecărei unități de învățământ, elevii și profesorii vor putea desfășura procesul de învățământ și on-line.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.