Alimente care încetinesc îmbătrânirea pielii!
Articol de Andra Radu, 28 august 2020, 12:37
Colagenul menţine corpul în stare excelentă, este necesar pentru frumuseţea pielii, protejează articulaţiile, conferind în acelaşi timp un aspect tineresc.
Odată cu vârsta, organismul îşi reduce producţia de colagen, astfel încât apar şi primele semne de îmbătrânire: îşi pierde elsaticitatea şi devine uscată, ridurile şi petele pigmentare devenind tot mai vizibile.
Iată recomandările nutriţioniştilor pentru un meniu cu alimente care încetinesc îmbătrânirea:
Varza este o legumă unică şi o sursă nepreţuită de fibre. Conţine o cantitate uriaşă de substanţe utile, inclusiv acid ascorbic. Are un efect pozitiv asupra tractului gastro-intestinal şi un efect tonic. În acelaşi timp, compoziţia sa echilibrată stimulează organismul să producă propriul colagen datorită vitaminelor solubile în grăsimi. Există o cantitate importantă de antioxidanţi în varza roşie, care favorizează eliminarea toxinelor.
Avocado – Cine doreşte o piele frumoasă, trebuie să consume avocado. Conţine mulţi acizi graşi utili, nutrienţi şi oligoelemente cu vitamine. Obţinerea vitaminei E, care elimină radicalii liberi, ajută la menţinerea tinereţii şi sănătăţii. Acizii graşi Omega-3 stimulează sinteza de colagen la nivelul pielii.
Peşte – Peştele este principala sursă de Omega-3. Substanţa are un efect benefic asupra dezvoltării creierului şi a abilităţilor mentale, activând sinteza de colagen. Sunt preferate soiurile grase de peşte de mare, somon şi hering, dar şi păstrăv, tonul alb şi macrou.