„Caut suflet pereche” – o carte ca un cocktail!

Sursa foto: Cristina Toma

Daca vă plac poveștile cu final neașteptat dar si cu umor de care mai avem nevoie din când în când, atunci cartea „Caut suflet pereche” scrisă de Rachel Winters si apărută în traducere românească la editura Litera, este lectura potrivită pentru voi.

Ceea ce este interesant atunci când deschizi cartea este chiar dedicația făcută de autoare. Așadar, ea a scris această carte în special „pentru toți cei cărora li s-a spus că nu sunt îndeajuns de buni (ba sunteți!)”.

Romanul o are drept personaj principal pe Evie Summers de 29 de ani care, după ce a muncit ca asistentă timp de șapte ani, e pe punctul de a primi, în sfârșit, o binemeritată promovare. Însă, în loc de asta, vin vremuri grele pentru agenția de impresariat scenariști pe care ea a dus-o, practic, în spate, iar Evie se vede pusă în situația de a-și pierde slujba.

Singura cale de a și-o păstra e să-l convingă pe Ezra Chester, cel mai important, dar și cel mai arogant, client al agenției să termine de scris scenariul unei comedii romantice în stil hollywoodian.

Însă Ezra suferă de blocajul scriitorului. Asta nu e tot pentru că mai are si idei extravagante care au mai mult sau mai putin legătură cu munca lui. Totuși el promite să se reapuce de scris numai dacă Evie, o celibatară convinsă, îi va demonstra că se poate îndrăgosti în viața reală așa cum o fac personajele din comediile romantice.

Tot încercând să recreeze scenele întâlnirilor romantice din comedii, Evie nu numai că va trece printr-un șir de situații umilitoare, ci se va și confrunta cu amintirea eșecului sentimental care i-a năruit încrederea în dragoste.

În acest roman plin de umor și emoționant, autoarea Rachel Winters își face debutul literar demonstrând că uneori viața bate filmul și că întâlnirile romantice, care pot să schimbe cursul unor vieți, se întâmplă tocmai atunci când protagoniștii lor se așteaptă mai puțin.

Se pot spune multe despre cartea lui Rachel Winters, dar eu nu va mai spun decât că nu o veți lasa din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.