Elevii și profesorii din Capitală vor putea fi testați gratuit!

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Profesorii, învățătorii și întreg personalul din învățământul bucureștean vor putea fi testați gratuit, în ultima săptămână înaintea începerii anului școlar.

„Este vorba despre 17 mii de persoane care pot fi testate gratuit, la cerere. Capacitatea de testare a Primăriei Capitalei este de 5 mii de teste, zilnic, ceea ce permite testarea personalului din unitățile de învățământ din București”, a explicat primarul general Gabriela Firea.

Și cei 250 mii de elevi bucureșteni vor putea fi testați gratuit de către Primăria Capitalei. Elevii nu vor fi, însă, testați înainte de începerea școlii.

„Testarea elevilor se va face în cazul în care, la triajul epidemiologic, se vor observa simptome ce ar putea fi de infectare cu SARS-COV-2.

În acest caz, testarea se va putea face imediat, iar rezultatul va putea fi cunoscut până în seara aceleiași zile, pentru a evita stresul și panica ce s-ar putea crea din cauza incertitudinii”, a explicat Gabriela Firea.

Edilul șef al Capitalei a mai spus că vor fi asigurate materialele de protecție necesare pentru personalul din învățământ, iar Municipalitatea va completa numărul de tablete, la școlile unde va fi nevoie, pentru ca toți elevii să poată participa la cursuri on-line.

Și primarii sectoarelor 1,2,4, 5 și 6 au dat asigurări că unitățile de învățământ sunt deja pregătire pentru începerea anului școlar, fiind asigurate materialele de protecție necesare.

Singura situație incertă este în Sectorul 3, unde primarul Robert Negoiță este în concediu medical în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 și, în plus, și-a pierdut mandatul de primar în urma validării candidaturii pentru o altă formațiune politică decât aceea pentru care a obținut prezentul mandat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.