Caravana AUR – tură de vâslit lent de Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Iubitorii de aventuri pe apă au răspuns invitației campionului mondial si olimpic Ivan Patzaichin si au pornit in prima editie a Caravanei AUR (Apele Unite ale României).

Delta Dunării va putea fi descoperită din canotcile lui Ivan Patzaichin si din caiacele prorii.

Timp de 4 zile, participantii vor vâsli alene, vor admira minunile deltei si vor savura asfintitul din fata corturilor amplasate pe mal.

În 2020, ar fi trebuit să fie organizată cea de-a 10-a ediție a RowmaniaFEST, dar din cauza pandemiei a fost amânată pentru anul următor.

Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 nu putea să nu marcheze monentul, asa că a decis să sărbătorească pe apă, Ziua Rezervatie Biosferei Delta Dunarii.

In această dimineată pe faleza Tulcea, Ivan Patzaichin, Laslo Borbely – Consilier de stat si Ion Munteanu Guvernator ARBDD au dat startul Caravanei AUR.

Campania Apele Unite ale României (A.U.R.), desfășurată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, presupune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber, cu scopul să provoace comunitățile să descopere beneficiile oferite de râurile care le traversează.

Campania națională „Apele Unite ale României” își propune realizarea mai multor inițiative locale menite să pună în valoare apele României, prin care se poate conștientiza valoarea potențialului hidrografic românesc.

Se urmărește astfel promovarea legăturii dintre patrimoniul cultural și cel hidrografic prin evidențierea impactului pe care râurile interioare ale localităților îl au asupra identității culturale a comunităților și a direcțiilor de dezvoltare a acestora.

Comunitățile sunt încurajate să își asume o protecție activă a apelor, demonstrând că un râu sănătos și iubit de locuitori poate contribui la consolidarea profilului identitar al întregii zone.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.