Ghid pentru noul an şcolar

arhivă

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire de COVID-19 într-o clasă, se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, la apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite, se suspendă cursurile unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile.

Redeschiderea cursurilor şcolare pentru clasa unde au fost suspendate temporar din cauza noului coronavirus va fi decisă de către Direcţia de Sănătate Publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, cu avizul prealabil al Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Asta prevede Ghidul pentru învăţământul primar elaborat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Accesul părinţilor în spaţiul interior al grădiniţei nu va fi permis, iar copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director, mai prevede Ghidul.

Activităţile din laboratoare sau ateliere în învăţământul profesional şi tehnic vor avea loc cu clasa împărţită în grupe, prevede Ghidul pentru învăţământul profesional publicat pe platforma educatiacontinua.edu.ro.

Totodată, până pe 7 septembrie, Direcţiile de sănătate publică trebuie să informeze inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

În funcţie de situația de acolo se vor lua măsuri pentru începerea şcolii, pe baza mai multor scenarii, prevede unui proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.