Cinema și Teatru, evenimente de astăzi, 3 septembrie

* De astăzi până pe 6 septembrie se desfăşoară a şasea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), ce are tema utopie/ distopie. Pe lângă cele 32 de scurtmetraje, din 14 ţări din întreaga lume, care au intrat în cele 3 competiţii – internaţională, naţională şi cea dedicată musicalurilor – mai pot fi urmărite o serie de evenimente dedicate industriei de film şi dans. În deschiderea festivalului, de la ora 20:30, la Mercato Kultur (Str. Căpitan Gheorghe Demetriade, nr. 6 – 10), şi de la ora 21:00, la Cinema Elvira Popescu din curtea Institutului Francez este proiectat în premieră naţională cel mai nou film al regizorului chilian Pablo Larraín, „Ema”, ce a participat în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia în 2019, cu Mariana Di Girolamo şi Gael García Bernal, care interpretează pe o tânără dansatoare dintr-o trupă de reggaeton şi soţul ei coregraful mai în vârstă al trupei. Coloana sonoră este semnată de celebrul producător de muzică electronică Nicolas Jaar.

* La Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, de la ora 20:30 are loc premiera naţională  a documentarului „Grădina Sovietică”, de Dragoş Turea, care, în timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale din Republica Moldova, descoperă un experiment ştiinţific secret: planul lui Nikita Hruşciov de a transforma Moldova în grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

* La Cinema sub clar de lună, din spaţiul alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu) pentru care vă puteţi rezerva bilete aici, de la ora 20:30 rulează drama „Eden”, realizată de Ágnes Kocsis, în care Lana Baric interpretează pe Éva, alergică la tot felul de substanţe chimice, la poluare, unde radio şi câmpuri electromagnetice. Trebuie să trăiască în izolare completă, fără niciun contact cu mediul înconjurător, iar cea mai mică greşeală ar putea-o costa viaţa. Singurele interacţiuni sunt cu fratele ei şi doctorii care tot fac experimente pe ea. Într-o zi un psihiatru vine să cerceteze dacă afecţiunea ei e reală sau e doar rodul imaginaţiei. Poate fi Éva salvată de dragoste?

* La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), de la ora 20:30, în cadrul programului Seara Filmului European este proiectat, în parteneriat cu Centrul Cultural Turc Yunus Emre, „Mirosul Banilor” de Ahmet Boyacıoğlu, ce spune povestea unui şofer de taxi şi a prietenilor săi. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* Cinema în aer liber vă propune, tot de la ora 20:30, pe Insula Artelor din Parcul Titan, „Le Genou de Claire / Genunchiul lui Claire”, dramă romantică realizată în 1970 de Eric Rohmer, cu Jean-Claude Brialy, Aurora Cornu, Laurence de Monaghan.

* La Event Park Snagov (Lagoo Snagov), de la ora 20:30 este proiectat, în regim de Drive-in Cinema, thrillerul-horror cu destul umor involuntar „The Nun / Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” în regia lui Corin Hardy, cu: Taissa Farmiga, Charlotte Hope, Demián Bichir. Povestea este localizată într-o mănăstire izolată din România unde, după ce o tânără călugăriţă îşi ia viaţa în condiţii misterioase, înalţii prelaţi de la Vatican trimit să cerceteze incidentul pe părintele Burke, în ciuda trecutului său destul de obscur, fiind însoţit de o tânără novice, chiar înainte ca aceasta să îşi depună jurământul final. Locuri pentru această proiecţie pot fi cumpărate aici.

* Programul CINEVARA se încheie cu proiecţia, de la ora 21:00, în grădina Rezidenţei Scena9 (Str. I. L. Caragiale, nr. 32), a dramei „Poveste din Taipei” în regia lui Edward Yang lansată în anul 1985 şi considerată o capodoperă a cinematografiei taiwaneze, ce marchează un moment important în istoria filmului est-asiatic. Filmul radiografiază frământările unui oraş prins între trecut şi prezent şi scoate în evidenţă atât greutăţile vieţii casnice, cât şi efectele tranziţiei Taiwanului spre modernitate. Filmul este realizat în colaborare cu regizorul Hou Hsiao-hsien, care a scris scenariul filmului şi interpretează rolul unuia dintre personajele principale, într-o rară apariţie a sa pe marele ecran. Vă puteţi rezerva locurile aici.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:00 rulează comedia SF de acţiune „Men in Black: International”, ce porneşte de la faptul că bărbaţii în negru s-au extins pe tot globul, dar la fel s-au răspândit şi răii din univers. Iar pentru a proteja omenirea, apreciatul Agent H (Chris Hemsworth) şi începătoarea ambiţioasă M (Tessa Thompson) fac o echipă cam ciudată, dar care până la urmă, ar putea să funcţioneze. Vă puteţi rezerva locurile aici.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

De la ora 20:00, Teatrul Nottara vă propune un spectacol creat de Catrinel Dumitrescu, ”Aici nu-i de joacă”. Reprezentația are loc pe Terasa Teatrului Țăndărică. Distribuția: Catrinel Dumitrescu și Victoria Cociaş.

De la ora 21:00, Teatrul de Comedie prezintă în Grădina  TVR, spectacolul ”Diseară la 7”, un text de Aurelian Bărbieru, pus în scenă de Chris Simion-Mercurian, cu Ilona Brezoianu și Alexandru Conovaru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.