Locatarii se întorc în blocul consolidat din Spătarului 36!

Astăzi, primii locatari ai blocului din Strada Spătarului nr. 36 au început să se întoarcă în imobilul consolidat.
În mai puțin de un an, Compania Municipală de Consolidări a reușit să consolideze blocul de patru etaje, construit în 1934 și care se afla în pragul prăbușirii.

Muncitorii au realizat consolidarea fundației, diafragme exterioare, pe partea din spate a imobilului și diafragme interioare pe partea din față, pentru a consolida structura de rezistență a blocului. A fost consolidată și cornișea și a fost montat un acoperiș nou. Au fost realizate și tencuielile și finisajele exterioare și lucrările de instalații.
Deoarece proprietarii au fost de acord cu acest lucru, tot cei de la Consolidări au realizat și finisajele interioare.
Acum, blocul este gata și oamenii încep să se mute înapoi, în apartamentele lor.
Doar racordurile la gaze și curent electric mai trebuie făcute de către utilitariștii respectivi.

Ca și atunci când s-au mutat în locuințele de necesitate de la Piața Națiunile Unite, unde au stat pe durata consolidării, locatarii sunt ajutați gratuit cu mutatul de către o firmă specializată.
Proprietarii din bloc făcuseră de mulți ani cerere la Primăria Capitalei pentru consolidarea imobilului, dar nu au primit nici un răspuns, până acum.

Aflată la fața locului pentru a se convinge că totul este în regulă și că oamenii se pot muta în casele lor în cele mai bune condiții, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a făcut apel la proprietarii din imobilele cu bulină roșie să accepte întrarea în programul de consolidare al Primăriei Capitalei, în care beneficiază de facilități financiare, pentru a nu pune în pericol atât propriile vieți, cât și viețile celor care trec prin zonele respective.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.