Teatrul Nottara reia spectacolele în sălile proprii

Sursa foto: Teatrul Nottara

Teatrul Nottara revine „acasă”!

După de 6 luni în care activitatea a fost întreruptă în sediul teatrului, iar spectacolele s-au jucat doar în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale, se reiau reprezentațiile în cele două săli din Bulevardul Magheru.

Primul spectacol ”Oglinda neagră, se va juca vineri, 18 septembrie, de la ora 19.00. la Sala Horia Lovinescu.

Montarea după texte de I.L.Caragiale este o poveste muzicală creată de Cristina Juncu, chiar în această perioadă de pandemie, pe beat-uri de Sever Bârzan și Iulian Sfircea. Protagoniști: Rareș Andrici, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Cristina Juncu, Crenguța Hariton.

O poveste cu multă muzică și mult umor, în care veți redescoperi lumea nebună a lui Caragiale printre note muzicale, reinventată  și amuzant (re)consemnată de Cristina Juncu și Vlad Bălan, autorii  scenariului.

”Oglinda neagră” dezvăluie lumea noastră de ieri, de azi și dintotdeauna, cu nebuniile și trăsnăile ei.

 

Sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 19.00, este programat spectacolul ”Citadela”, la Sala George Constantin.

Actrița Isabela Neamțu vă invită la o călătorie în timp, în anii Primului Război Mondial și vă spune o poveste despre zbor, libertate și curaj. Curajul femeilor-pilot din România. Curajul de a trăi, curajul de a visa, curajul de a se avânta spre cer, curajul de a fi femei într-o lume a bărbaților. Gândită ca o instalație performativă, Citadela este o producție a Doctor’s Studio, în regia Ligiei Ciornei.

Dumincă, 20 septembrie, de la ora 19.00,se joacă Thailanda de        Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, montare semnată de Alexandru Jitea, realizată cu o distribuție exclusiv feminină: Andreea Măcelaru Șofron, Victoria Cociaș, Cristina Stoica Ivanciuc.

Bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

 

În 26 septembrie, la Sala Horia Lovinescu, avem Efecte colaterale. În distribuție: Alexandru Repan, Vlad Zamfirescu, Șerban Gomoi, Dan Bordeianu, Luminița Erga, Nadiana Sălăgean, Ioana Calotă, Laura Vasiliu, Diana Roman.

Spectacolul îmbină surprinzător piesele unui puzzle de familie şi analizează, cu mult umor şi atenţie la nuanţe, riscul fiecăruia dintre noi de a-l pierde pe celălalt pe drumul propriei împliniri.

 

Toate evenimentele se vor desfășura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.