Testări voluntare gratuite pentru profesorii și elevii din Capitală!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

La inițiativa primarului general al Capitalei Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre testarea voluntară gratuită a elevilor, profesorilor și cadrelor medicale.

Astfel personalul didactic dar și cel auxiliar din unitățile de învățământ din București pot fi testați gratuit, la cerere, înainte de începerea anului școlar.

Capacitatea de testare a Primăriei Capitalei este de 5.000 de persoane, zilnic. Deci cei 24 de mii de profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ bucureștene pot fi testați fără probleme, a explicat Gabriela Firea.

Cât privește copiii – de la preșcolari, elevii și până studenți, aceștia vor fi testați voluntar, numai la nevoie, adică în cazul în care, la triajul epidemiologic se depistează simptome ce ar putea inducă infectarea cu SARS-CoV-2.

Și în acest caz, elevii și studenții vor fi testați fără internarea prealabilă, pentru a nu se crea panică și a nu fi speriați cei testați, a explicat Edilul șef al Capitalei.

„Suntem pregătiți să facem față, în prima fază, la 250 de mii de teste. Sunt convinsă că nu va fi nevoie să testăm atâtea persoane în prima fază, dar noi vrem să fim pregătiți, să nu fie o sincopă, să avem nevoie într-o zi de o sută – două sute de teste sau poate chiar de o mie de teste și noi să nu putem să facem față”, a declarat Gabriela Firea.

Pe de altă parte, vor demara și testările de anticorpi pentru cadrele medicale, profesori și angajații STB.

„Începem ceea ce a fost blocat de către Ministerul Sănătății prin DSP, și anume testarea de tip anticorpi. Suntem, în acest moment, pregătiți cu un prim lot special pentru cadrele medicale, care au mai făcut teste de anticorpi, în aceste șase luni, cadrele didactice, angajații din STB, de asemenea, și alte categorii”, a spus primarul general Gabriela Firea.

Alte proiecte de hotărâre vizează categoriile defavorizate din Capitală, pentru care se propune atât creșterea alocației de hrană cât și dezvoltarea unui nou program, “Supa Comunitară”.

Un alt proiect urmărește continuarea programului de succes privind consolidarea clădirilor cu bulină roșie și alte 7 proiecte de hotărâre propun conferirea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București unor personalități marcante din domeniul științei și al culturii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.