București: 5 școli încep cursurile în scenariul roșu. NUMĂRUL LOR POATE CREȘTE după testările profesorilor!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În exclusivitate pentru BucurestiFM, viceprimarul Aurelian Bădulescu a explicat după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență care este de fapt situația școlilor din București la începutul anului școlar 2020-2021:

„A fost analizat și validat scenariul propus de către consiliul de administrație al fiecărei școli, conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației.

Foto: Salvati Copiii

În acest moment vă pot spune că la nivelul Municipiului București 595 de școli vor începe anul școlar în scenariul 2 (galben-mixt) iar 5 unități de învățământ vor începe în scenariul 3 (roșu-doar învățământ online).”

Motivul pentru care aceste 5 școli au ales să înceapă noul an școlar direct în scenariul roșu îl reprezintă faptul că în cadrul acestor unități de învățământ sunt cadre profesorale diagnosticate cu COVID-19, aflate fie în izolare fie internate în spitale din București.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a lămurit și situația măsurilor anti-coronavirus implementate în cele 595 de școli bucureștene care își vor deschide luni porțile și îi liniștește pe părinți:

Toate unitățile școlare din București SUNT DOTATE de

Sursa foto: Mircea Apostolescu

către primăriile de sector cu DEZINFECTANT și MĂȘTI de protecție și A ÎNCEPUT și TESTAREA CADRELOR DIDACTICE!
Dacă vor PROFESORI sau ÎNVĂȚĂTORI testați pozitiv, atunci școlile se vor adapta iar în cazul profesorilor asimptomatici, aflați în izolare, se va aplica ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății care spune că profesorii aflați în izolare pot preda prin intermediul internetului.
În cazul cadrelor didactice internate școala va trebui să găsească o variantă de înlocuire.”

În privința desfășurării cursurilor online, viceprimarul Capitalei spune că „la nivelul municipiului București primăriile de sector s-au dotat cu ABSOLUT TOATĂ DOTAREA NECESARĂ PENTRU A AVEA CURSURI ONLINE!
Există o singură situație, în sectorul 3, acolo unde DE ABIA VINERI, 9 septembrie, VA FI FĂCUTĂ o rectificare de buget astfel încât să se achiziționeze laptopuri pentru profesori.
În sectorul 3 s-a ajuns la această situație după vacantarea funcției de primar.”

În privința celor 5 școli care încep anul direct în scenariul roșu, viceprimarul a spus că sunt unități speciale de învățământ, unde elevii au anumite probleme, fără a le nominaliza.

Interviu realizat de Adelina Tocitu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.